Hlavní navigace

Registrátor WEB4U nasadil DNSSEC u českých domén pro všechny zákazníky

27. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počet domén s českou národní koncovkou .cz, na kterých je aplikována technologie DNSSEC, prudce vzrostl. Registrátor WEB4U nasadil DNSSEC na všech téměř patnácti tisících doménách s koncovkou .cz, které využívají jeho DNS servery a byly prostřednictvím WEB4U zaregistrovány. Rozhodnutí WEB4U si velmi ceníme, protože výrazně přispěje k bezpečnosti nejen českého Internetu. Tímto krokem ukazujeme cestu i ostatním zemím, které tuto technologii v současné době zavádějí, řekl Ondřej Filip, výkonný…

Počet domén s českou národní koncovkou .cz, na kterých je aplikována technologie DNSSEC, prudce vzrostl. Registrátor WEB4U nasadil DNSSEC na všech téměř patnácti tisících doménách s koncovkou .cz, které využívají jeho DNS servery a byly prostřednictvím WEB4U zaregistrovány. Rozhodnutí WEB4U si velmi ceníme, protože výrazně přispěje k bezpečnosti nejen českého Internetu. Tímto krokem ukazujeme cestu i ostatním zemím, které tuto technologii v současné době zavádějí, řekl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC, které s DNSSEC přišlo v roce 2008. Pro počet tuzemských domén s DNSSEC je to opravdu velký skok. Ke konci roku 2009 bylo takto zabezpečeno „jen“ něco málo přes 1400 domén s českou národní koncovkou .cz.

První tisícovka českých domén byla chráněna s využitím DNSSEC loni v létě. DNSSEC má význam hlavně pro ty, kdo usilují o co největší bezpečnost svých informací na internetu. Mezi takové patří například banky nebo e-shopy, na jejichž webech návštěvníci často zadávají citlivé osobní údaje jako přístupová jména a hesla, čísla kreditních karet a podobně, dodává Ondřej Filip. První bankou na našem trhu, která se rozhodla nasadit technologii DNSSEC, se loni v červenci stala Hypoteční banka. Tématu se věnoval i nedávný seriál DNSSEC a bezpečné DNS na našem sesterském serveru Root.cz. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).