Hlavní navigace

WikiLeaks si posvítí na údajné danové hříšníky a jejich konta ve Švýcarsku

18. 1. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

WikiLeaks chystá vypuštění dalších informací, které zřejmě způsobí opět značný rozruch. Po diplomatických depeších tentokrát půjde o údaje týkající se švýcarských bankovních kont zhruba dvou tisíc osob a firem spojovaných s daňovými úniky. Julian Assange, zakladatel kontroverzního serveru WikiLeaks, si informace převzal na dvou CD nosičích na londýnské tiskové konferenci. Předal mu je švýcarský bankéř Rudolf Elmer, který osm let pracoval v daňovém ráji na Kajmanských ostrovech. WikiLeaks…

WikiLeaks chystá vypuštění dalších informací, které zřejmě způsobí opět značný rozruch. Po diplomatických depeších tentokrát půjde o údaje týkající se švýcarských bankovních kont zhruba dvou tisíc osob a firem spojovaných s daňovými úniky.

Julian Assange, zakladatel kontroverzního serveru WikiLeaks, si informace převzal na dvou CD nosičích na londýnské tiskové konferenci. Předal mu je švýcarský bankéř Rudolf Elmer, který osm let pracoval v daňovém ráji na Kajmanských ostrovech. WikiLeaks získaná data hodlá zveřejnit během několika týdnů.

Zdroj: Yahoo Finance

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).