Hlavní navigace

Windows 8 budou podporovat vytvoření live verze

18. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Raný build 7850 nástupce Windows 7, o kterém se zatím hovoří jako o Windows 8, unikl na veřejnost a nadšenci z různých koutů světa zkoumají, jaké nové funkce Microsoft chystá do své nové vlajkové lodi mezi operačními systémy. Jednou z nich bude možnost vytvořit si live verzi instalace systému, kterou půjde spouštět z USB flash disku.

Raný build 7850 nástupce Windows 7, o kterém se zatím hovoří jako o Windows 8, unikl na veřejnost a nadšenci z různých koutů světa zkoumají, jaké nové funkce Microsoft chystá do své nové vlajkové lodi mezi operačními systémy. Jednou z nich bude možnost vytvořit si live verzi instalace systému, kterou půjde spouštět z USB flash disku.

To lze již dnes, ale nově má být příprava live verze maximálně jednoduchá a účelná.  S vytvořením live verze pomůže průvodce jménem Portable Workspace Creator. Nutný bude flash disk nebo přenosný disk o kapacitě alespoň 16 GB. Novinka má být dostupná firemním zákazníkům v rámci edice Enterprise.

Zdroj: Win Rumors

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).