Hlavní navigace

Windows Azure: snížení nákladů prý až o 60 procent během tří let

17. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft během setkání se svými partnery vypustil do světa další informace týkající se cloudové platformy Windows Azure. Ta zahrnuje vlastní operační systém pro webové služby, webovou relační databázi Microsoft SQL Azure a možnost propojení a spolupráce s .NET Services. Vše běží v datových centrech Microsoftu. Využití platformy Azure může u některých aplikací snížit celkové náklady na provoz až o 60 procent v průběhu pouhých tři let, tvrdí Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje společnosti…

Microsoft během setkání se svými partnery vypustil do světa další informace týkající se cloudové platformy Windows Azure. Ta zahrnuje vlastní operační systém pro webové služby, webovou relační databázi Microsoft SQL Azure a možnost propojení a spolupráce s .NET Services. Vše běží v datových centrech Microsoftu. Využití platformy Azure může u některých aplikací snížit celkové náklady na provoz až o 60 procent v průběhu pouhých tři let, tvrdí Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje společnosti Microsoft v České republice.

BRAND24

Zákazníci mohou využívat Windows Azure, SQL Azure a .NET Services s platbami závislými na skutečném využívání služeb. Při uvedení platformy Azure do komerčního provozu budou zákazníci moci využít časově omezených slev a výhod, které jim usnadní a zpříjemní vstup na nové trhy a oslovení nových koncových zákazníků, uvádí Microsoft. I zákazníci, kteří využívající Azure v menším měřítku přitom budou mít k dispozici stejnou kvalitu služeb a zákaznickou podporou. Pro předplatitele MSDN Premium a členy Microsoft Partner Network hodlá redmondský softwarový gigant v rámci Azure nabídnout různé výhody.

V současnosti je dostupná bezplatná testovací verze s označením CTP, kterou mohou partneři a zákazníci společnosti Microsoft využít bezplatně pro testování celé platformy. Podrobnější informace jsou k dispozici na webu Windows Azure. Další podrobnosti Microsoft slibuje zveřejnit na Professional Developers Conference 2009 (PDC 2009), která proběhne ve dnech 17. až 19. listopadu 2009. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).