Hlavní navigace

Windows Home Server 2011 je připraven k vydání

31. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft oznámil, že jeho systém pro domácí servery Windows Home Server 2011 je připraven k vydání. V rámci MSDN bude pro předplatitele k dispozici už během několika dnů, tedy počátkem dubna. Na prvních zařízeních by se mohl objevit v květnu. Očekává se, že jedním z tahounů mezi výrobci bude Acer. Naopak Hewlett-Packard už s domácími servery se systémem od Microsoftu nepočítá. Windows Home Server 2011, který vznikal pod kódovým označením Vail, vychází ze systému Windows Server 2008 R2. Má tedy…

Microsoft oznámil, že jeho systém pro domácí servery Windows Home Server 2011 je připraven k vydání. V rámci MSDN bude pro předplatitele k dispozici už během několika dnů, tedy počátkem dubna. Na prvních zařízeních by se mohl objevit v květnu. Očekává se, že jedním z tahounů mezi výrobci bude Acer. Naopak Hewlett-Packard už s domácími servery se systémem od Microsoftu nepočítá.

Windows Home Server 2011, který vznikal pod kódovým označením Vail, vychází ze systému Windows Server 2008 R2. Má tedy výrazně modernější technologický základ než aktuální verze založená na systému Windows Server 2003. Nový Windows Home Server 2011 slibuje jednodušší instalaci a konfiguraci, propracovanější zálohu dat z domácí počítačové sítě (vč. podpory pro Mac OS X), zjednodušenou obsluhu a managment a flexibilnější vzdálený přístup k datům (i z iPhonu).

Zdroj: Windows Home Server Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).