Hlavní navigace

Windows Phone 7? Podobná omezení jako má Apple

16. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Potvrzeno. Microsoft zavede u sedmé generace svého mobilního systému podobná omezení, která dnes má Apple u svého iPhonu. V praxi to znamená zejména Windows Marketplace jako jediný posvěcený zdroj aplikací nebo deaktivovanou podporu pro multitasking, kterou zastoupí pouze push-notifikace. Aby toho nebylo málo, tak zařízení kategorie Windows Phone 7 nebudou podporovat paměťové karty. Tyto informace potvrdil serveru PCMag.com přímo Charlie Kindel, který má v Microsoftu na starost strategii…

Potvrzeno. Microsoft zavede u sedmé generace svého mobilního systému podobná omezení, která dnes má Apple u svého iPhonu. V praxi to znamená zejména Windows Marketplace jako jediný posvěcený zdroj aplikací nebo deaktivovanou podporu pro multitasking, kterou zastoupí pouze push-notifikace. Aby toho nebylo málo, tak zařízení kategorie Windows Phone 7 nebudou podporovat paměťové karty. Tyto informace potvrdil serveru PCMag.com přímo Charlie Kindel, který má v Microsoftu na starost strategii mobilní platformy pro vývojáře. Platí tedy to, co se už delší dobu proslýchalo.

To skalní fanoušky Windows Mobile velmi pravděpodobně nepotěší. Microsoft totiž zavádí obdobná omezení, kvůli kterým byl iPhone terčem jejich kritiky a posměchu. Otázkou je, co to bude znamenat pro Microsoft. Je možné, že vyznavači Windows Mobile v současné svobodnější podobě přejdou k open source konkurenci. Na druhou stranu by se sedmá generace mobilního systému Microsoftu mohla prosadit u širší spotřebitelské veřejnosti – podobně jako iPhone. Záležet ale bude na kvalitách samotného systému a jím vybavených zařízení, jestli překonají i zmíněná omezení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).