Hlavní navigace

Windows Vista neplní očekávání, Steve Ballmer obviňuje piráty

21. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přestože po uvedení Windows Vista na americký trh stoupl prodej osobních počítačů, celosvětová prodejnost nového operačního systému Microsoftu zatím nenaplňuje očekávání. Šéf Microsoftu Steve Ballmer říká, že odhady některých analytiků byly nadnesené a zároveň upozorňuje na vysokou míru pirátství zejména v Číně, Indii, Brazílii nebo v Rusku, která má na prodejnost také vliv. Například v sousedním Polsku se na tržnici prodávala pirátská kopie Windows Vista už týden před jejich vydáním a na…

Přestože po uvedení Windows Vista na americký trh stoupl prodej osobních počítačů, celosvětová prodejnost nového operačního systému Microsoftu zatím nenaplňuje očekávání. Šéf Microsoftu Steve Ballmer říká, že odhady některých analytiků byly nadnesené a zároveň upozorňuje na vysokou míru pirátství zejména v Číně, Indii, Brazílii nebo v Rusku, která má na prodejnost také vliv. Například v sousedním Polsku se na tržnici prodávala pirátská kopie Windows Vista už týden před jejich vydáním a na výměnných sítích byla k dispozici i podstatně dříve. (The Inquirer)

Současná čísla o prodejnosti Windows Vista nemusí znamenat nic zásadního. I Windows XP se ze začátku neprodávala podle odhadů a i necelé dva roky po jejich uvedení na trh se ještě hovořilo, že prodej potřebuje popostrčit. Nyní mají Windows XP podle dostupných statistik výrazně více než nadpoloviční zastoupení na trhu operačních systémů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).