Hlavní navigace

Word, Excel a PowerPoint pro tablety s Androidem uvolněny pro veřejnost

9. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Trojici aplikací Office v předběžné verzi „Preview“ si mohou vyzkoušet uživatelé tabletů s Androidem 4.4 („KitKat“) nebo novějším už bez předchozí žádosti o zpřístupnění.

Microsoft uvolnil pro každého zájemce bez omezení „Preview“ verze svých Office aplikací Word, ExcelPowerpoint navržené zvlášť pro androidovské tablety — s úhlopříčkou displeje v rozmezí 7 až 10,1 palce. Aplikace vyžadují procesor založený na ARM a Android alespoň ve verzi 4.4 („KitKat“). Podporován je také Android „Lízátko“ (5.0), ale ten má zatím jen mizivý podíl trhu.

Microsoft oznámil všeobecnou dostupnost aplikací na blogu. Jsou v základu bezplatné, ale kdo se rozhodne vyzkoušet si je, měl by počítat s tím, že stále jsou to verze předběžné, nikoli dokonale odladěné pro každý tablet; Microsoft nyní stojí o to, aby získal co nejširší zpětnou vazbu, již sbírá na Google+.

cif 24 - early cena - média

Aplikace vyžadují přihlášení uživatelským účtem u Microsoftu. (Ten můžete, ale nemusíte mít jako uživatel Windows, nejspíše jej máte jako uživatel Skype, a určitě jej máte, jste‑li uživatelem OneDrive.) Mohou pracovat s dokumenty uloženými v zařízení, nebo na OneDrive.

Dokumenty by měly vypadat stejně jako na PC a neměly by nastat potíže s jejich přenositelností mezi různými provedeními Office; možnosti úprav dokumentů i ovládání aplikací jsou ovšem uzpůsobeny dotykovému rozhraní i rozměrům tabletu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).