Hlavní navigace

Xbox Live a Kinect konečně i pro české hráče

10. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pro české majitele konzole Xbox 360 je dnes velký den. Microsoft totiž oficiálně i pro ně otevírá internetové doprovodné služby Xbox Live. Češi si zde doposud vytvářeli jen šedé účty, které Microsoft tiše přehlížel. Teď je ale Xbox Live oficiálně dostupný i v České republice. Kromě internetového multiplayeru se uživatelům konzole Xbox 360 zpřístupňuje stahování her (Xbox Live Arcade, Games on Demand) a stahování doplňků do her včetně třeba nových kampaní a herních lokací. V nabídce je také…

Pro české majitele konzole Xbox 360 je dnes velký den. Microsoft totiž oficiálně i pro ně otevírá internetové doprovodné služby Xbox Live. Češi si zde doposud vytvářeli jen šedé účty, které Microsoft tiše přehlížel. Teď je ale Xbox Live oficiálně dostupný i v České republice. Kromě internetového multiplayeru se uživatelům konzole Xbox 360 zpřístupňuje stahování her (Xbox Live Arcade, Games on Demand) a stahování doplňků do her včetně třeba nových kampaní a herních lokací. V nabídce je také multimediální ob­sah.

Xbox Live poskytuje bezplatné stříbrné členství a placené zlaté členství. Stříbrné členství zaručí zejména stahování doplňků do nakoupených her. Zlaté členství pak zpřístupní multiplayer s miliony uživatelů po celém světě. Doporučená cena ročního zlatého členství je 1 599 korun. V rámci promo akce získají zákazníci navíc dva měsíce zdarma. Čtvrtletní varianta vyjde hráče na 599 korun. Cena oficiálních Microsoft bodů je stanovena na 349 Kč za 800 bodů, resp. 799 Kč za 2100 bodů.

ebf - partner 1

Čeští zákazníci si také mohou koupit pohybový senzor Kinect pro ovládání her pohyby těla. Využít jej lze ale třeba i pro online komunikaci. Samotný senzor s balíčkem her Kinect Adventures je k mání za doporučenou cenu 3 990 Kč. Očekáváme, že do konce letošního roku prodáme v Evropě více než 2 miliony senzorů Kinect. Celosvětově plánujeme dodat do obývacích pokojů našich zákazníků 5 milionů zařízení, říká Chris Lewis, viceprezident divize interaktivní zábavy společnosti Microsoft.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).