Hlavní navigace

Yahoo se nezbaví podílu v Alibabě, naopak vyčlení své klíčové služby

9. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rok chystaný plán na vydělení podílu v čínském e-komerčním gigantu do samostatné firmy hodí Yahoo za hlavu. Všechno bude naopak.

Znovu na začátek. Představenstvo amerického portálu Yahoo oznámilo, že ruší plán na vyčlenění (spin-off) svého podílu v čínském e-komerčním gigantu Alibaba do nové firmy Aabaco. Udělá to přesně naopak: do nové společnosti vyčlení všechno kromě něj. Firma to oznámila v tiskovém prohlášení.

Rok příprav spin-offu, který Yahoo oznámilo letos v lednu, tak může firma zahodit a teď jí bude další asi rok trvat, než zrealizuje nový plán. Výsledkem mají být dvě samostatné veřejně obchodovatelné firmy. Akcie nové společnosti si rozdělí stávající akcionáři Yahoo.

Proč ta změna plánu? Yahoo původně předpokládalo, že z původně zamýšleného spin-offu podílu v Alibaba Group nebude muset platit daně. Jenže americký finanční úřad (IRS) mezitím naznačil, že to není jisté. A nejistota by se mohla negativně projevit na ceně akcií, uvádí Yahoo v oficiálním zdůvodnění.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).