Hlavní navigace

YouTube využívá HTTPS, zatím jej ale neupřednostňuje

28. 2. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Videoportál YouTube plně podporuje protokol HTTPS. Stačí navštívit https://www.youtube.com a následný pohyb po všech zákoutích serveru bude realizován skrze zabezpečený protokol. Google jej využívá u řady svých služeb, aby zvýšil ochranu soukromí uživatelů během surfování. Naposledy byl protokol HTTPS nasazen u webové fotogalerie Picasa Web Albums.

Videoportál YouTube plně podporuje protokol HTTPS. Stačí navštívit https://www.y­outube.com a následný pohyb po všech zákoutích serveru bude realizován skrze zabezpečený protokol. Google jej využívá u řady svých služeb, aby zvýšil ochranu soukromí uživatelů během surfování. Naposledy byl protokol HTTPS nasazen u webové fotogalerie Picasa Web Albums.

V případě YouTube je zatím používání HTTPS dobrovolné, YouTube jej automaticky neupřednostňuje před běžným HTTP jako je tomu u některých ostatních služeb, které Google provozuje. To se ale může velmi rychle změnit. Nově lze použít protokol HTTPS při vkládání videa do vlastních stránek. 

Zdroj: Google Operating System

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).