Hlavní navigace

Z platformy Windows Mobile bude Windows Phone?

9. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft se prý chystá přejmenovat platformu Windows Mobile na Windows Phone s tím, že už nebude v názvu systému uvádět číslo verze jako je tomu doposud. Mobil s Windows Mobile by v budoucnu měl být zkrátka Windows Phone. S odvoláním na nejmenovaný tchajvanský zdroj to uvedl server DigiTimes.com. Microsoft by se tak vydal cestou Applu, který svůj OS X na iPhonu také nijak nezdůrazňuje a k číslu verze firmwaru se dostanou jen uživatelé, kteří se o ní zajímají. Informace zatím nebyla potvrzena…

Microsoft se prý chystá přejmenovat platformu Windows Mobile na Windows Phone s tím, že už nebude v názvu systému uvádět číslo verze jako je tomu doposud. Mobil s Windows Mobile by v budoucnu měl být zkrátka Windows Phone. S odvoláním na nejmenovaný tchajvanský zdroj to uvedl server DigiTimes.com. Microsoft by se tak vydal cestou Applu, který svůj OS X na iPhonu také nijak nezdůrazňuje a k číslu verze firmwaru se dostanou jen uživatelé, kteří se o ní zajímají. Informace zatím nebyla potvrzena ani vyvrácena, takže můžeme jen spekulovat, co by Microsoft k takovému rebrandingu skutečně mohlo vést. Možná snaha zvýraznit značku Windows na mobilních zařízeních či snad přiblížení se masové uživatelské základně. Uvidíme, jestli tedy nakonec z očekávaných Windows Mobile 7.0 budou „jen“ Windows Phone.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).