Hlavní navigace

Za 5 let má být v domácnostech 350 milionů přijímačů zemské digitální TV

11. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
11. 2. 2008

V loňském roce dosáhl počet přijímačů digitálního zemského vysílání v domácnostech celého světa 65 milionů. Podle studie, kterou zpracovala společnost ABI Research, vzroste počet domácností vybavených digitálním přijímačem ročně o 32 %. V roce 2013 by mělo být v domácnostech na 350 milionů přijímačů digitálního zemského vysílání. Největší zájem byl doposud o set-top-boxy a televizory s digitálním tunerem, které tvoří 85 % všech přístrojů prodaných do roku 2007.

Růst zájmu o digitální přijímače podle ABI Research výrazně podpoří letošní letní olympijské hry v Pekingu. Čína chce signálem digitálního vysílání do léta pokrýt na 30 měst a očekává, že s rostoucím pokrytí se bude zvyšovat prodej digitálních přijímačů. V roce 2013 by v Číně mělo být přibližně 100 milionů uživatelů přijímačů digitálního vysílání ve standardu DMB-T.

ebf - partner 1

Právě Čína by se měla za pět let chlubit nejvyšším počtem diváků digitální televize. Na dalších místech v počtu diváků by se měly objevit USA, Indie a také Japonsko, kde se v současnosti pokrytí digitálními přijímači pohybuje na úrovni 23 %.

Zdroj: www.advanced-television.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).