Hlavní navigace

Za mobilní telefony si připlatíme

19. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Finanční noviny s odvoláním na Lidové noviny dnes informovaly, že české ministerstvo kultury připravilo po ročním tlaku autorských organizací vyhlášku, která na mobilní telefony de facto uvaluje novou speciální daň kvůli tomu, že mobily umožňují šířit a přehrávat hudbu. Poplatek v řádu desetikorun by měli platit prodejci, nicméně odborníchí podle Lidových novin prý předpokládají, že se alespoň částečně promítne do koncové ceny. Původně měl být poplatek v řádu stokorun. Operátoři i dovozci proti…

Finanční noviny s odvoláním na Lidové noviny dnes informovaly, že české ministerstvo kultury připravilo po ročním tlaku autorských organizací vyhlášku, která na mobilní telefony de facto uvaluje novou speciální daň kvůli tomu, že mobily umožňují šířit a přehrávat hudbu. Poplatek v řádu desetikorun by měli platit prodejci, nicméně odborníchí podle Lidových novin prý předpokládají, že se alespoň částečně promítne do koncové ceny. Původně měl být poplatek v řádu stokorun. Operátoři i dovozci proti novému nařízení protestují. Například zástupcům mobilního operátora Vodafone se přiliš nezdá, že zákazník bude při stahování vyzváněcích melodií platit dvojí daň – za mobil jako takový a za samotnou melodii. (Měšec.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).