Hlavní navigace

Za týden má skončit analogová ČT 2 v Chomutově a Sušici. Možná to bude déle

24. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 11. 2008

Přesně za týden dojde k poslednímu letošnímu vypínání analogových vysílačů programu ČT 2. V noci z pondělí 29. na úterý 30. listopadu ukončí veřejnoprávní Dvojka analogové vysílání z chomutovského vysílače Jedlová hora a také na sušickém vysílači Svatobor. V Chomutově i Sušici je nutné vysílací kanál ČT 2 uvolnit kvůli plánovanému spuštění digitálního multiplexu 3 z plzeňského vysílače Krašov.

PODROBNOSTI O ZMÍNĚNÝCH REGIONECH: ChomutovSuši­ce

BRAND24

Analogová ČT 2 vysílá v obou lokalitách na kanále 52, který je na Plzeňsku vyčleněný pro digitální síť 3. Tento multiplex by ale měl odstartovat až v průběhu prosince, zřejmě v jeho druhé polovině, takže Česká televize možná analogové vysílání ČT 2 zachová o něco déle. Záleží čistě na rozhodnutí Kavčích hor, zda se rozhodnou dodržet původně ohlášený termín vypnutí ČT 2, tedy 29. listopad, nebo toto vysílání ukončí až v průběhu prosince.

Diváci na Sušicku a Chomutovsku každopádně o signál ČT 2 nepřijdou. Ze sušického Svatoboru vysílá již od 18. listopadu na kanálu 49 digitální síť 1 se všemi čtyřmi programy ČT. Na chomutovském vysílači Jedlová hora zahájí tento veřejnoprávní digitální multiplex vysílání 30. listopadu na kanálu 33.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).