Hlavní navigace

Začátek března přinesl dvě novinky, třetí avizované se diváci nedočkali

3. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 3. 2008

První březnový den přinesl televizním divákům hned dvě novinky. Filmový kanál Nonstop Kino HD, který zachytí diváci zatím pouze v IPTV a některých kabelových sítích, se přejmenoval na Filmbox HD. Stalo se tak díky rozhodnutí, které společnosti HELP FILM udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Kanály filmového distributora SPI International se tak sjednotily pod jednu značku. Na trhu už tak v současné době působí Filmbox, Filmbox Extra (dříve Nonstop Kino) a Filmbox HD (dříve Nonstop Kino HD).

K TÉMATU: 1. března se přejmenuje Nonstop Kino HD na Filmbox HD

Další novinkou byla změna log filmového kanálu HBO. Dříve průhledná značka je nyní laděna do lehce bílé barvy. Program HBO 2 má pak dvojku do zelena a HBO Comedy posunulo druhou část názvu pod první. Slovo Comedy je přitom laděno do oranžova. V lednu serveru DigiZone.cz potvrdil ředitel HBO Česká republika Ondřej Zach, že by měl ještě v prvním kvartále tohoto roku zahájit vysílání kanál HBO ve vysokém rozlišení. Pokud se na termínu nic nezměnilo, znamenalo by to, že diváci se ho v IPTV dočkají ještě tento měsíc.

ČTĚTE TAKÉ: HBO HD bude nabízeno nejprve v DVB-C nebo IPTV

KL24

Zklamáním byl 1. březen naopak pro ty, kteří se těšili na rozšíření nabídky pozemního digitálního vysílání (DVB-T) v Praze. V multiplexu B měl totiž od soboty podle informace serveru Parabola vysílat slovenský zpravodajský kanál TA3. Případní zájemci však nadále naladí na 46. kanále pouze 4 kanály, a to Primu, Óčko, Public TV a TV Noe.

AKTUALITA: 1. března se vrátí do multiplexu B slovenská televize TA3

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).