Hlavní navigace

Zájem o portugalský multiplex A má pouze Portugal Telecom

28. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
28. 4. 2008

Až do minulého týdne mohli zájemci o licence pro volně šířené a placené zemské digitální televizní vysílání zasílat své nabídky portugalskému regulačnímu úřadu. Do výběrového řízení, ve kterém úřady udělí licenci pro volně šířené DVB-T vysílání v multiplexu A, se podle očekávání přihlásil pouze jediný zájemce, a to společnost Portugal Telecom.

Portugal Telecom je také jedním z potenciálně úspěšných kandidátů na vítěze tendru na licence opravňující k placenému DVB-T vysílání. Kromě Portugal Telecomu se do výběrového řízení na placené vysílání přihlásila například švédská společnost Airplus, jejímž asi nejznámějším produktem je balíček placených televizních programů PlusTV, který nabízí finským divákům.

ebf - partner 1

Vítěze tendru bude znát Portugalsko nejpozději v červnu. Regulační úřady mají totiž 40 dní na to, aby vybrali nejvhodnějšího kandidáta na držitele licence pro nekódované DVB-T vysílání, kterému bude vyhrazen multiplex A. O 20 dní déle pak mají vyhrazeny na výběr vítěze tendru na licence pro placené vysílání. Nejpozději začátkem července tedy budou vítězové obou částí výběrového řízení známi.

Zdroj: Broadband TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).