Hlavní navigace

Zájemci už si mohou naladit kanál ČT 4 HD. Odstartoval na satelitu Astra 3B

2. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Kanál ČT 4 HD začal vysílat krátce po dvacáté hodině. Satelitní diváci si ho už tedy mohou naladit nyní a těšit se na mistrovství světa v hokeji, které začíná v pátek ve Finsku a Švédsku.

O den dříve než bylo původně plánováno, zahájila dnes na satelitu Astra 3B své vysílání stanice ČT 4 HD. Oficiální start byl naplánován na zítřek. Česká televize se rozhodla zahájit vysílání den před mistrovství světa v hokeji, aby měli diváci i operátoři čas na naladění tohoto programu. Pozice ČT 4 HD se na satelitu Astra 3B objevila již v podvečer, klasické vysílání bylo ale připojeno až krátce po dvacáté hodině, jak server DigiZone.cz informoval jeho externí spolupracovník Čestmír Polák.

K TÉMATU: Druhý satelitní HD kanál ČT odstartuje 3. května. Bude to Čtyřka

ebf - partner 1

První kabeloví a IPTV operátoři zařadí program do své nabídky zítra. Podrobnosti o tom, kde bude možné stanici naladit, si budou moci čtenáři přečíst na našem webu hned o půlnoci ze středy na čtvrtek. Distributorem programu je společnost E4C Group, která vyhrála zakázku České televize na šíření stanice označované pracovním názvem „ČT HD 2“. Šíření kanálu ČT 1 HD však zajišťuje operátor Media Broadcast. Stanice ČT 4 HD prozatím neobsahuje programového průvodce EPG.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11797/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2, kódování CryptoWorks a Irdeto, průměrný datový tok 7,2 Mbps, audio 253 kbps

Česká televize zahájila vysílání svého sportovního kanálu ve vysokém rozlišení.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Česká televize zahájila vysílání svého sportovního kanálu ve vysokém rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).