Hlavní navigace

Zakladatel Yahoo Jerry Yang rezignoval, firmě se nedaří

18. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jerry Yang Spoluzakladatel portálu Yahoo a předseda jeho správní rady Jerry Yang oznámil v noci na dnešek, že opouští všechny funkce ve firmě včetně jejích zahraničních odnoží Yahoo Japan a Alibaba Group.  Vnitřní i vnější napětí v Yahoo se stupňuje už několik let. „Skočil, i když bylo jasné, že kdyby to neudělal, dříve či později by do něj někdo strčil,“ komentuje Yangovu rezignaci blog AllThingsD. 
Jerry Yang

Jerry Yang

Spoluzakladatel portálu Yahoo a předseda jeho správní rady Jerry Yang oznámil v noci na dnešek, že opouští všechny funkce ve firmě včetně jejích zahraničních odnoží Yahoo Japan a Alibaba Group. 

Vnitřní i vnější napětí v Yahoo se stupňuje už několik let. „Skočil, i když bylo jasné, že kdyby to neudělal, dříve či později by do něj někdo strčil,“ komentuje Yangovu rezignaci blog AllThingsD

UX DAy - tip 2

Zároveň podotýká, že se jedná o důležitý moment v dějinách internetových obrů ze Silicon Valley. S odchodem Yanga jako by definitivně skončila éra klasických portálů. Yahoo bylo od poloviny devadesátých let po celé desetiletí jejich nejúspěšnějším představitelem. V posledních letech se mu však nedařilo držet krok s rychlým tempem on-line inovací, nezvládlo přechod od katalogu k fulltextovému vyhledávání ani nástup sociálních sítí.

Podle dobře informovaných zdrojů se ve vedení korporace chystá „Yahoocalypsa“ a budou z něj vymeteni další čtyři bossové. Akcionářům dochází trpělivost s neuspokojivými hospodářskými výsledky, poslední kapkou byl nezvládnutý pokus odprodat méně zisková aktiva, o němž jsme vás na Lupě informovali v podrobném článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).