Hlavní navigace

Názor k článku Žaloba proti Ulož.to môže byť premárnená šanca od A.S. Pergill - že na serverech tohoto typu se dají sehnat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2013 15:01

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    že na serverech tohoto typu se dají sehnat i věci, které se nedají koupit. A je mi, jako potenciálnímu zákazníkovi, naprosto jedno, jestli se dva nenažraní dědicové roky soudí, nebo zda tlupa sexuálních pracovnic a pracovníků, vlastnící jakási "autorská práva" rozhodla, "že to do Česka nepude".
    Onehdy jsem brousil v nabídce e-knih v Kosmasovi a co jsem nenašel jako hlášku "titul vyprodán".
    Prostě tihle lidé absolutně nechápou podstatu digitálních médií a snaží se k nim přistupovat úplně stejně, jako kdyby prodávali pixle s barvou, nebo třeba rohlíky. A pak se diví (a vztekají), že "zavedené" obchodní modely nefungují.

    Pamatuji si (protože jsem pamětník), jak nám v marxismu vykládali, jak jakýsi anglický továrník (v době před US revolucí) vyvezl do amerických kolonií celou továrnu i s dělníky. A zkrachoval, protože se mu dělníci rozutekli na farmářství a lovectví apod. Protože nepochopil, že v těch amerických koloniích si lidé vydělají snadno lepší peníze jinde, než "bouchat" 16 hodin denně u stroje za pár pencí. Myslím, že současný zábavní průmysl si počíná naprosto stejně jako ten anglický fabrikant z téhle historie, někdy z počátku 18. století.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).