Hlavní navigace

Září ve znamení zákazníka

1. 9. 1998
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Je první září. Prázdniny skončily, lidé se vrátili z dovolených, děti jdou do školy a "Interneťáci"... jdou asi nakupovat.

A proč, že by měli jít nakupovat, a zrovna v září? ISP se totiž rozhodli pro své zákazníky něco udělat. Ať už to jsou nižší ceny, zlepšení svých služeb, nebo obojí.

Začnu SPT Telecomem, který dneškem počínaje snížil cenu ISDN připojení na polovinu, což je událost poměrně známá. Připojení přes ISDN se tak stává lákavou nabídkou, ovšem již Marek kdesi psal, jak je to vlastně s úžasnými nabídkami, když je nabízí monopol velikosti Telecomu. Zákazníkovi by to ovšem IMHO mělo být stejně jedno. :-)

Společnost INEC snížila ceny pevných linek, a to dost výrazně, asi o třetinu. Koneckonců, zajímá-li vás to, můžete se přesvědčit sami. Kromě toho INEC nezapomněl posílit svoji zahraniční konektivitu, která by jinak s přívalem nových zákazníků nemusela stačit. Nyní je připojen 1Mbps přes Global One.

Luko Czech-Net cenovou revoluci nezahájil, což mj. souvisí i s principem, na kterém tato síť funguje, totiž relativní autonomie jednotlivých uzlů. Pro mimopražské uživatele ovšem nemusí být od věci, že nedávno zprovoznil dva nové přístupové body, a to v Mikulově a v Hranici na Moravě.

Na konec jsem si nechal dravou společnost GTS, jejíž bannery, slibující pevnou linku 33.6 kbps za 11.111,– Kč, se na Lupě už nějakou tu dobu objevují. Nabídka to není vůbec špatná, i když cena INECu je ještě o něco nižší. GTS si zase vede o něco lépe v našich testech providerů.

Petr Tesařík

MMF24


Starší, související články:

* Kam padají ceny za připojení
* Padající ceny ISDN podruhé
* Ceny ISDN padají jako hrušky na podzim. No jo, ale

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je spoluzakladatelem firmy Internet Info. V minulosti se zabýval testy poskytovatelů, v současné době studuje překladatelství a tlumočnictví na FFUK.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).