Hlavní navigace

Zasedání německého parlamentu brzy na satelitu v HD kvalitě? Není to vyloučeno

19. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Parlamentní kanál funguje v Německu od roku 1999. Kromě běžných zasedání nabízí mimo jiné veřejná slyšení, vlastní produkci Spolkového sněmu, panelové diskuse a rozhovory.

Zasedání německého parlamentu by mohla a měla být v budoucnu na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na svém webu o tom v tiskové zprávě informovala společnost L-S-B, která za technologickou změnou stojí. Německý parlament je tvořen Spolkovým sněmem (takzvaný Bundestag). Právě tematický kanál, který přímé přenosy tohoto státního orgánu nabízí a je dostupný nekódovaně na satelitní pozici služby Skylink, se nazývá Bundestag TV. Budoucí přechod a výrobu v HD kvalitě umožňuje kompletní výměna vysílacího řetězce.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Deutsche Welle spouští kvůli uprchlické krizi vysílání v arabštině na satelitu Astra

Parlamentní kanál funguje v Německu od roku 1999. Kromě běžných zasedání nabízí mimo jiné veřejná slyšení, vlastní produkci Spolkového sněmu, panelové diskuse a rozhovory. Zázemí „stanice“ se skládá z jednoho studia a čtyř technických pracovišť. Zájemci, kteří nemají k dispozici satelitní signál, mohou přenosy sledovat na internetových stránkách http://www.bundestag.de/tv. Přenosy jsou archivovány a k dispozici ke zpětnému přehrání. Parlamentní kanál pod názvem 24cz fungoval svého času i v České republice a byl k dispozici i v DVB-T, proces digitalizace TV vysílání ale nepřežil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).