Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zdeněk Duspiva: Digikampaň už běží, začala loni na podzim od anonym - Tentokrat Vam musim dat 100% za pravdu. My...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2009 18:29

    bez přezdívky
    Tentokrat Vam musim dat 100% za pravdu. My jsme takto v roce 2003 STA zrekonstruovali, tedy vyhodili stary zeleny koax, vyhazeli stare zasuvky (stejne se ten velky TV konektor uz nedal sehnat), bakelitove odporove rozbocovace atd. A do STA namodulovali i kamery po dome a par digitalnich kanalu. Nikdo v dome te investice nelitoval.
  • 4. 2. 2009 16:13

    Steve
    Mohlo být rekonstruováno přeci dávno vše - zásuvky, kabeláž skřín'. Takže zbývají jen vyměnit vložky, že? A ty přeci netrvají tak dlouho. Takže spíš se jim jen nechtělo a kašlali na to jak na placatej šutr. To je celé a tipicky české ... bohužel.
  • 4. 2. 2009 13:18

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Ale v roce 2007 se těžko v Praze mohly upravovat STA pro digitální příjem, když se vysílalo na dočasných kanálech.

    To je ale velky omyl, pane Potucku. I kovani antenari se mnou jiste budou souhlasit, ze ten uplne nejzakladnejsi i casove (a vetsinou i financne) nejnarocnejsi krok k uspesnosti upravy STA na prijem DVB-T signalu, je kompletni revize a pripadna vymena kabelaze a koncovych zasuvek. O tom, ze se bude DVB-T u nas sirit pouze v pasmu UHF a ze tedy bude tento krok pro prijem DVB-T signalu nevyhnutelny se dobre vi jiz po mnoho let a druzstva mohla mit upravy davno (a v klidu) hotove (az na drobnou finalni upravu na pude *). Proc to resi az na posledni chvili netusim, ale obavam se, ze kdyby se termin prodlouzil o rok ci dva, vubec nic by se nezmenilo, vsichni by jen zase rekonstrukce odlozili a nastal by uplne stejny kalup jako dneska. Lide jsou proste nepoucitelni a bez lecby sokem je to neresitelne. Poskytovat spravcum STA (druzstvum) alibi tohoto typu je ciry populismus, anebo nevedomost.

    *) Jakmile je kabelaz v poradku (pruchozi pro UHF), je uz jakakoli dalsi uprava STA hotova maximalne behem nekolika hodin (v pripade nutnosti vymeny anten), nebo dokonce desitek minut (v pripade, ze antena zustava stejna, coz je v pripade prijmu analogu i digitalu z vysilace Praha-mesto dost bezny stav).
  • 4. 2. 2009 16:31

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Vlozky, pripadne anteny. V prazskych podminkach by ale mela opravdu stacit jen jedna jedina, a to i stavajici, s H polarizaci. Pokud ma byt v STA i mux 4 (K64), ponechat antenu i nadale v H polarizaci je asi nejmene spatne (a zaroven pohodlne) reseni. Antenari budou mozna proti, ale signal je v Praze stejne rozbity napadrt, takze polarizace anteny nema tak zasadni vyznam jako treba pri dalkovem prijmu. Slucovat K59 a K64 ze dvou anten se sice da, ale uz je to dost "fuj". Navic K64 je vetsinou dost slaby, takze bych antenu optimalizoval nejvic na nej (Zizkov se na stresni H antenu chyti v Praze snad vsude).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).