Hlavní navigace

Na zdražení kabelové televize reagují nákupem satelitu

24. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 3. 2009

Obyvatelé v Benešově a ve Vlašimi reagují na zdražení služeb kabelové televize nákupem satelitních přijímačů. Podle Benešovského deníku se některé panelové domy ve Vlašimi ozdobily množstvím satelitních parabol. Existují tu už i bytové domy, kde je téměř polovina bytů vybavena satelitním přijímačem.

K TÉMATU: RIO Media výrazně zdražila kabelovou TV, ale také modernizují

BRAND24

Kabelová televize v Benešově a ve Vlašimi za posledních půl rok podstatně zdražila. Například nejmenší programová nabídka AV Mini se zvedla o 190 procent a na duben chystá společnost FCA další, teď už mírnější zvýšení cen,“ informuje Benešovský deník. Jako důsledek začali lidé ve větší míře nakupovat digitální satelitní přijímače a umísťovat individuální paraboly vedle oken svých bytů.

Generální ředitel kabelové společnosti FCA a Rio Media Petr Opletal řekl, že v souvislosti se zvýšením cen jeho firma zaznamenala negativní reakce. „Jedná se ale jen se o velmi malé procento zákazníků. Z úbytku zákazníků strach nemáme, naopak věříme ve výrazný růst počtu dalších zákazníků.“ Dodal, že jeho společnost míní modernizovat kabelové sítě a nabídnou služby triple-play. „Jakmile nabídneme plnou službu triple-play (tv, data, hlas), věřím, že zákazníci slepou uličku satelitního příjmu opustí a rozhodnou se pro pevnou síť. Ta bude řešit jejich komunikační potřeby nejkvalitnějším možným způsobem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).