Hlavní navigace

Železný má smůlu, miliardář Soukup nad ním vyhrál spor o vedení TV Barrandov

17. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Z ARCHIVU – Železný zažil návrat na televizní obrazovku ve velkém stylu, jeho působení na obrazovce nejmladší plnoformátové televize ale nemělo dlouhého trvání.

Pražský Městský soud rozhodl o tom, že loňské odvolání tehdejšího generálního ředitele plnoformátové Televize Barrandov Vladimíra Železného bylo v pořádku, a tím pádem platí. Informovala o tom agentura ČTK. Železný působil na této pozici několik měsíců, a to od konce roku 2013 do začátku roku 2014. Soud se konal na Železného popud, který nebyl se svým odvoláním spokojen a považoval ho za neplatné. Mimo jiné bývalý šéf televize Nova dostal na Barrandově i funkci ředitele rozvoje mediální skupiny Empresa Media, kam TV Barrandov patří, později ji ale označil za prázdnou. Empresu vlastní podnikatel Jaromír Soukup.

BRAND24

Z ARCHIVU: Nová šéfka Barrandova Marcela Hrdá čistí vysílací schéma, Babinec dostal stopku

Železný zažil návrat na televizní obrazovku ve velkém stylu, jeho působení v nejmladší plnoformátové televize ale nemělo dlouhého trvání. Bývalý šéf Novy a matador komerčního vysílání v České republice měl na obrazovce stanice i svůj pořad Volejte řediteli, který se zde ovšem objevoval pod názvem Volejte Železnému. Po odchodu z Barrandova pochopitelně televize jeho pořad stáhla. Železný měl velké plány. V jednom z rozhovorů například uvedl, že chce stanici přivést postupnými změnami až k desetiprocentnímu podílu, což se mu ale nepovedlo. Stávající šéfkou televize je Marcela Hrdá, program vede bývalý generální ředitel TV Joj František Borovský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).