Hlavní navigace

Získala Nova práva pro příští olympijský hokej? Jasno bude už zítra

10. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Vysílací práva pro olympijský hokej na Slovensku už získala Markíza. Ta ho pravděpodobně odvysílá na stejnojmenném kanálu, případně na nové stanici pro muže s názvem Dajto.

Získala televize Nova vysílací práva pro olympijský hokej v Soči, kde se bude tato velká sportovní událost konat za dva roky? Jasno bude už zítra, kdy by mediální skupina tuto skutečnost měla potvrdit tiskovou zprávou. Serveru DigiZone.cz to sdělila Marie Fianová z tiskového oddělení Novy. V tuto chvíli vám k tomu nemůžu dát více informací, detaily oznámíme v souladu se smlouvou v průběhu zítřejšího odpoledne, uvedla stručně pro naši redakci Fianová.

K TÉMATU: Olympijský hokej na Nově? Nepodložená informace, říká šéf Novy Sport

Podle tiskové zprávy, kterou dnes odpoledne vydala slovenská Markíza, mohou navíc společnosti Markíza Slovakia a CET 21 (tedy Nova Group), odvysílat všechny události v rámci olympiád ze Soči a Ria de Janeira i na placených kanálech. Vzhledem k tomu, že na obou trzích působí prémiová stanice Nova Sport, je nasnadě, že olympiáda by se mohla objevit právě tady. Samotný olympijský hokej může odvysílat Markíza Slovakia na volně šířeném kanálu, tedy Markíze nebo nové stanici Dajto.

GLOSA: Olympijský hokej na placené televizi? Proč ne!

Česká televize zatím v tuto chvíli nemá jasno v tom, zdali o olympijský hokej přišla, nebo ne. Vše ale ukazuje na to, že se tak skutečně stalo. CME, která je matkou Markízy i Novy, už dříve avizovala, že se bude ucházet o vysílací práva pro olympijský hokej jak na Slovensku, tak i v České republice. V tuto chvíli nemám o výsledku jednání žádné informace. Olympijský výbor by nám měl dát vědět zítra, řekl DigiZone.cz ředitel veřejnoprávního tematického okruhu ČT Sport Jiří Ponikelský.

ebf - partner 1

NEPŘEHLÉDNĚTE: Olympijský hokej ze Soči 2014 chce vysílat televize Nova. Usiluje o práva

Těšíme se z podpisu těchto dohod na Slovensku. Otevírá se tím nová kapitola ve vysílací historii na slovenském území a doufáme, že slovenský divák ocení širší výběr platforem, na kterých může sledovat rozsáhlou nabídku Olympijských her, uvedla při této příležitosti Shai-Ann Rao, výkonná ředitelka společnosti Sportfive , která nově vysílací práva pro jednotlivé země na olympijské hry v Soči a Riu de Janeiru prodávala. Ostatní části olympiády bude na Slovensku vysílat veřejnoprávní RTVS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).