Hlavní navigace

Změna SEO Expert na Česká vývojová? Klasický způsob, jak unikat věřitelům

6. 3. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Isifa
Pokud se nedaří podnikání, existuje mnoho způsobů, jak z problémů vycouvat. Jedním z častých je ten, kdy se věřitelům vysmějete do obličeje. A v pohodě podnikáte pod jinou firmou.

V roce 2007 vznikla firma SEO Expert s.r.o., na českém Internetu často zmiňovaná v souvislosti se zvláštními praktikami SEO. Stála za ní jména Radek Karban a Bc. Tomáš Roud. V únoru 2012 se firma přejmenovává na Česká vývojová s.r.o. (svým způsobem se vrací k jednomu z původních jmen) a zároveň vzniká SEO Expert a.s. 

V jejím představenstvu samozřejmě najdete Bc. Tomáše Rouda (předseda) a Radka Karbana (místopředseda). Jednatelem jejich původního s.r.o. (nyní už se jmenuje jinak) se stal jakýsi Petr Lhoták, bydlištěm náměstí T.G. Masaryka 120, 549 41, Červený Kostelec. Což je adresa Městského úřadu v Červeném Kostelci.

SEO Expert s.r.o. v Obchodním resjtříku

Proč podstupovat takovou zvláštní změnu?

Vše začalo v roce 2009, kdy jsem u společnosti SEO Expert s.r.o. na základě oslovení jejich obchodním zástupcem, objednala služby ke zlepšení návštěvnosti mého webu, tedy optimalizaci a SEO. Společnost mi však nabídla výrobu celého nového webu tak, že se při programátorských pracích bude přihlížet na budoucí práce a ty pak budou mít daleko větší efekt. S jejich nabídkou jsem souhlasila,“ napsala naší redakci Radka Šormová.

Další vývoj je už poměrně klasický. Klientka SEO Expert s.r.o. zaplatila zálohu a započaly práce na webu, který měl být dokončen po šesti měsících, v červnu 2009.

Web však nebyl dokončen nikdy a svými kroky mi navíc společnosti SEO Expert s.r.o. způsobila škody, které advokáti spočítali na 896 000,–Kč + soudní výlohy + služby advokáta,“ uvádí Šormová.

Co si pod „kroky způsobující škodu“ představit? Podle Šormové jde o „jejich techniky, kterou Seznam.cz na svých stránkách důrazně zakazuje“. SEO Expert s.r.o. ji přesto použil a Seznam.cz doménu www.lastiky.cz zablokoval a celý rok se v jeho vyhledávání vůbec neobjevovala.

Dozvěděla jsem se však, že tímto způsobem Seznam potrestal velké množství společností, které využívaly placené služby SEO Expert s.r.o. a u kterých byla použila stejná Seznamem zakázaná technika, aniž by to kdokoli z těchto společností tušil. Jednalo se právě o umístění lišty se zpětnými odkazy v patičce webu,“ upřesňuje Šormová.

Radek Karban (Zdroj: profil na Facebooku)

Radka Šormová reagovala vypovězením všech smluv s SEO Expert, s.r.o. a podala žalobu k obchodnímu soudu na Praze 2 (kompletní žaloba). V průběhu soudního řízení se z SEO Expert s.r.o. stala Česká Vývojová s.r.o. a vlastníci/jednatelé založili novou společnost, SEO Expert, a.s.

Pár měsíců po těchto změnách ‚odprodali‘ původní společnost SEO Expert s.r.o., nyní tedy společnost Českou vývojovou s.r.o., jakémusi panu Lhotákovi z Červeného Kostelce, který má trvalé bydliště na městském úřadě,“ upozorňuje Šormová.

Česká vývojová s.r.o. prohrála soudní spor

V úterý 26.2.2013 jsem sice soud se společností Česká vývojová s.r.o. vyhrála. Současně si oba pánové (pan Roud a Karban) dále v klidu podnikají, snaží se vystupovat jako odborníci ve svém oboru, přitom lžou a svými nekalými službami škodí. Jimi způsobené škody budu splácet až do roku 2016,“ napsala redakci Radka Šormová.

Jak uvádí Šormová, u posledního soudního stání byla se svým advokátem sama, za „Českou vývojovou“ už nepřišel nikdo. „Kdo by nyní již hradil advokáta společnosti Česká vývojová s.r.o., že?“ ptá se zcela logicky a předpokládá, že člověk, na kterého byl původní SEO Expert, s.r.o. převeden je „člověk bez majetku, se spornou minulostí, bezdomovec či gambler“.

S žádostí o reakci a několika dotazy jsme se obrátili i na Radka Karbana, zatím jsme nedostali žádné odpovědi.

UX DAy - tip 2

Z uvedeného je zřejmě, že Radka Šormová, a případné jiní podobně poškození, prostě mají smůlu. Návod je přitom zřejmý. Založíte společnost, chvíli budete podnikat, naděláte dluhy, způsobíte škodu, firmu přejmenujete (aby nebylo tak snadné dohledat původní jméno pro nezkušené) a převedete na bílého koně. 

Vše co potřebujete vyvedete ven, pomohou vám v tom „specialisté“, kterým zaplatíte, zatímco věřitelům a poškozeným ukážete dlouhý nos. A v nově založené firmě budete spokojeně podnikat dál. Do okamžiku, než míra dluhů a poškozených přeroste únosnou míru. A pak začnete zase od začátku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).