Hlavní navigace

Změny ve vedení ČT: místo vrchního ředitele nový provozní šéf

19. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 9. 2007

Česká televize už zná nástupce Františka Lamberta ve funkci vrchního ředitele. Druhou nejvyšší pozici v ČT si mezi sebou rozdělí dva lidé: technický ředitel Rudolf Pop, který se stane zástupcem generálního ředitele Jiřího Janečka, a šéf brněnského studia ČT Vladimír Karmazín, který se stane provozním ředitelem celé ČT. Tuto funkci televize zavádí jako úplně novou. Na dnešním zasedání Rady ČT to oznámil Jiří Janeček.

KL24

S platností od 1. října 2007 bude zřízena funkce provozního ředitele. Jeho útvar bude zodpovídat za správu a provoz veškerého majetku České televize, který nesouvisí přímo s televizním vysíláním, včetně nákupů a výběrových řízení. Provozním ředitelem ČT bude jmenován dosavadní ředitel TS Brno Vladimír Karmazín. Řízením TS Brno bude pověřena jeho současná zástupkyně Lujza Oravcová. Nový ředitel TS Brno vzejde z výběrového řízení, sdělilo tiskové oddělení ČT.

Ke konci září Kavčí hory opustí ředitel úseku vnějších vztahů Martin Švehla. Jeho agendu převezme personální ředitel ČT, bývalý předseda Rady ČT Jan Mrzena. Do jeho kompetence bude spadat i tiskový útvar včetně nového Diváckého centra, který nyní dočasně vede Anna Freimanová. Jméno nového tiskového mluvčího ČT, který by měl nahradit Martina Krafla, televize dosud neoznámila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).