Hlavní navigace

Zoo, Doc, nebo radši Podezření? Televize příští rok vychrlí novinky

8. 11. 2021
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: TV Nova
Soukromé televizní stanice zažívají zlaté časy. Kvůli velkému zájmu inzerentů zakládají nové stanice, zdražují reklamu a chystají nové projekty pro web i lineární vysílání. Pozadu ale nezůstane s novinkami ani veřejnoprávní Česká televize.

Přehled obsahových projektů ohlášených na příští rok:

Co se dozvíte v článku
  1. Doc (TV Nova)
  2. Dream Team – Mistři dílny (TV Prima)
  3. Duch (TV Prima)
  4. Iveta (Voyo/TV Nova)
  5. Jitřní záře (Voyo/TV Nova)
  6. Lego Masters (TV Nova)
  7. Místo zločinu České Budějovice (Česká televize)
  8. Národní házená (Voyo/TV Nova)
  9. Peče celá země II (Česká televize)
  10. Podezření (Česká televize)
  11. Případy I. oddělení III (Česká televize)
  12. Půlnoční zpověď (TV Prima)
  13. Survivor Česko Slovensko (TV Nova)
  14. Víťaz (HBO Max)
  15. Zoo (TV Prima)
  16. Bonus: Asijský expres (TV Nova)

Doc (TV Nova)

Seriál o úspěšném lékaři, který se probere po operaci z narkózy, ale vinou těžkého poranění mozku si nepamatuje nic, co se stalo v uplynulých dvanácti letech. Znovu musí objevit svůj osobní i profesní život. V hlavní roli se objeví oblíbený slovenský herec Tomáš Maštalír. Inspirací byl skutečný osud lékaře Pierdante Piccioniho, jenž svůj neobvyklý příběh vydal v knižní podobě a natočila ho italská stanice RAI. V režii se kromě Petra Bebjaka vystřídají i Róbert Šveda, Martin Kazimír nebo Zuzana Marianková. Televizní premiéra se očekává v příštím roce.

Dream Team – Mistři dílny (TV Prima)

Původní reality show představí v osmi dílech šest žen a šest mužů usilujících o titul Mistra dílny. V každé epizodě se soutěžící rozdělí do dvou týmů – červeného a modrého. Dostanou úkol a budou mít jen pár hodin na to, aby vyrobili něco, nad čím se bude tajit dech. Úkoly budou náročné a od soutěžních týmů budou vyžadovat nejen kreativní a funkční návrh, ale i dokonalý time management, spolupráci, a především kompromisy. Moderuje Vojta Kotek, tříčlennou porotu tvoří architektka Kamila Douděrová, scénograf Šimon Caban a vždy jedna populární osobnost. Vítěz si odnese půl milionu korun a získá prostor ve vysílání TV Prima. Premiéra bude na začátku roku 2022.

Duch (TV Prima)

Osmidílný kriminální seriál o případech Národní centrály proti organizovanému zločinu. Jako vyšetřovatelé se představí Štěpán Benoni a Marta Dancingerová. Režírují Petr Bebjak a Robert Šveda podle scénáře Petera Nagyho, Tomáše Koňaříka a Davida Laňky. Termín nasazení chystaného seriálu do vysílání zatím není znám.

Iveta (Voyo/TV Nova)

Třídílná minisérie inspirovaná životním příběhem zpěvačky Ivety Bartošové. Uvedena bude exkluzivně na videoplatformě Voyo. Děj se odehrává v letech 1976 až 1989, sleduje dětství Ivety Bartošové a rozvoj její kariéry. V režii Michala Samira si zpěvačku zahraje Anna Fialová, její sestru Ivanu Eliška Křenková a roli zpěváka Petra Sepéšiho ztvární Vojtěch Vodochodský. Premiéra bude příští rok.

Natáčení minisérie Iveta, v hlavní roli Anna Fialová.
Autor: TV Nova

Natáčení minisérie Iveta, v hlavní roli Anna Fialová.

Jitřní záře (Voyo/TV Nova)

Na jaře 2022 uvede platforma Voyo minisérii o lidech, kteří se dostali do konfliktu se systémem. Do vesničky na Prachaticku se přistěhuje mladý pár, jemuž chtějí úřady odebrat dítě. Rodiče ho totiž pojmenovali Jitřní záře. Producentem minisérie je dvojnásobný držitel Českého lva a mezinárodní ceny Emmy Vratislav Šlajer. Režíruje Dan Wlodarczyk.

Z natáčení Jitřní záře
Autor: Repro TV Nova

Z natáčení Jitřní záře

Lego Masters (TV Nova)

Česko-slovenská verze britského formátu, v němž mají soutěžící dvojice za úkol sestavit ze stavebnice Lego zadané dílo. Autory nejlepších, technologicky nejvyspělejších a originálních kreací posune porota do dalšího kola. Vítězný pár získá finanční odměnu a titul Lego Masters. Premiéra bude na obrazovkách TV Nova a TV Markíza na jaře 2022.

Lego Masters
Autor: RTL

Soutěžní scéna z německé verze Lego Masters

Místo zločinu České Budějovice (Česká televize)

Název je zatím pracovní, ale půjde o kriminální cyklus navazující na předchozí seriály Místo zločinu Plzeň a Místo zločinu Ostrava. Natáčení třinácti dílů by mělo skončit v červenci 2022. Scénář se částečně inspiroval skutečnými případy, ačkoliv nejenom z jižních Čech. Premiéra bude pravděpodobně zkraje roku 2023. Režie se ujal Jiří Chlumský, dva díly režíruje Jan Hřebejk.

Národní házená (Voyo/TV Nova)

Osmidílná komedie podle scénáře Michala Suchánka a v režii Vladimíra Skórky. Skupinka stárnoucích přátel vzpomíná na hluboká 90. léta, kdy vyhráli šampionát v české variantě házené. Teď dostanou šanci znovu předvést, co umí. Přijde jim totiž pozvánka na veteránský šampionát na Slovensku. A tak začnou trénovat… Premiéra bude na jaře 2022.

Národní házená
Autor: TV Nova

Národní házená

Peče celá země II (Česká televize)

Druhá řada soutěže amatérských cukrářů a pekařů už je natočena. Jde o další úspěšný licenční formát zakoupený od britské BBC. Novou sérii uvede ČT1 příští rok. Tentokrát už bez účasti porotkyně Mirky van Gils Slavíkové. Tu nahradí Michaela Landová.

Podezření (Česká televize)

Třídílná minisérie sleduje příběh zdravotní sestry z maloměstské nemocnice, kterou obviní z vraždy pacientky. Scenárista Štěpán Hulík se inspiroval desítkami skutečných případů z nemocničního prostředí po celém světě. Režie se chopil Michal Blaško. Hlavní roli zdravotní sestry Hany Kučerové hraje Klára Melíšková. První díl minisérie už viděli návštěvníci filmového festivalu v Karlových Varech, televizní premiéra bude v roce 2022. Natáčelo se ve spolupráci se stanicí Arte a v koprodukci společnosti Nutprodukce.

Případy I. oddělení III (Česká televize)

Třetí a poslední série velmi oblíbeného seriálu přiblíží nejen práci vyšetřovatelů, ale všímá si i vztahů mezi kriminalisty, jejichž práci mnohdy komplikují byrokratické nesmysly. Scenáristé Josef Mareš a Jan Malinda se znovu inspirovali skutečnými případy pražské mordparty. Režírují Michal Blaško a Peter Bebjak.

Půlnoční zpověď (TV Prima)

Osmidílná černá komedie od autorské dvojice Kateřiny a Jitky Bártů. Děj se odehrává v několika časových rovinách. V hlavních rolích účinkují Markéta Plánková jako vztahová terapeutka a Marek Lambora jako kněz. Obě postavy jsou sourozenci, kteří spolu dávno nemluví, ale musí k sobě po letech najít cestu při řešení záhadného zločinu. Jitka Bártů se kromě scénáře ujala také režie. Termín vysílání televize Prima teprve oznámí.

První klapka seriálu Půlnoční zpověď
Autor: TV Prima

První klapka seriálu Půlnoční zpověď

Survivor Česko Slovensko (TV Nova)

Dobrodružná reality show podle zahraniční licence bude odvysílána ve spolupráci se slovenskou Markízou. Termín zatím není známý. Soutěž se koná na exotickém ostrově, kde 24 soutěžících vytvoří kmeny a budou za ně bojovat v různých hrách. Musí spolupracovat, ale i taktizovat proti sobě. Postupně jsou totiž vyřazováni, vítěz získá 2,5 milionu korun.

Víťaz (HBO Max)

První slovenský seriál pod značkou Max Original. Pracovní název šestidílné dramedy je Víťaz, režie se ujal Jan Hřebejk. Seriál od scénáristů Zuzany Dzurindové (dcery bývalého slovenského předsedy vlády Mikoláše Dzurindy) a Petera Nagyho pojednává o slovenském premiérovi, který opouští svou úspěšnou kariéru politika a vrací se do běžného života. Následně zjišťuje, že doma nemá takovou moc, na jakou byl ve své funkci zvyklý. Premiéra bude příští rok.

Tipy C

Zoo (TV Prima)

Rodinný seriál, v němž jsou hlavními hrdinkami mladá dědička sklářského impéria (Michaela Pecháčková) a chůva v rodině soudce (Eva Burešová). Obě se shodou náhod potkají v zoologické zahradě. „Seriál navazuje svým divácky atraktivním prostředím na úspěšné seriály, jako jsou Slunečná, Ohnivý kuře nebo Vinaři,“ nastínil generální ředitel Marek Singer. Premiéra bude na začátku roku 2022.

Bonus: Asijský expres (TV Nova)

Principem soutěžní hry je, že se dvojice vydají na cestu po jihovýchodní Asii. Soutěžící musí procházet určitými úseky. Na cestu mají jen omezený rozpočet, což je nutí stopovat nebo přespávat u místních lidí. Kromě toho soutěžící plní úkoly od produkce. V průběhu hry jsou soupeřící dvojice postupně vyřazovány. Ta, která dorazí na místo srazu poslední, vypadává ze hry. Harmonogram výroby a vysílání české verze není znám, řídí se aktuální situací v regionu jihovýchodní Asie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).