Hlavní navigace

Zranitelnost GSM se týká 80 procent mobilů celosvětově

28. 12. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Nově objevený bezpečnostní nedostatek v GSM může umožnit hackerům získat kontrolu nad telefonem a zneužít ji k zasílání SMS či uskutečnění hovorů. Karsten Nohl, šéf německé Security Research Labs upozorňuje, že podobný útok je možné uskutečnit ve velmi krátké době na stovkách tisíc telefonech. Nohl a jeho tým na www.gsmmap.org nabízejí jednoduchou mapu s výsledky testů 32 operátorů v jedenácti zemích. Ukazuje jako dobře jsou zákazníci operátorů chránění před odposlechy, sledováním a ztrátou…

Nově objevený bezpečnostní nedostatek v GSM může umožnit hackerům získat kontrolu nad telefonem a zneužít ji k zasílání SMS či uskutečnění hovorů. Karsten Nohl, šéf německé Security Research Labs upozorňuje, že podobný útok je možné uskutečnit ve velmi krátké době na stovkách tisíc telefonech.

Nohl a jeho tým na www.gsmmap.org nabízejí jednoduchou mapu s výsledky testů 32 operátorů v jedenácti zemích. Ukazuje jako dobře jsou zákazníci operátorů chránění před odposlechy, sledováním a ztrátou identity.

Zdroj: GSM security vulnerability affects 80 percent of mobile phones worldwide

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).