Hlavní navigace

Pavel Zuna: Na Nově se vždycky dřelo, kdežto na Primě byl hlavní klídek

14. 10. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
14. 10. 2011

Do kritiky televize Prima, kde naposledy působil jako šéfredaktor zpravodajství a moderátor hlavní zpravodajské relace, se na ženském webu OnaDnes.cz pustil Pavel Zuna. Někdejší dlouholetá tvář Televizních novin na Nově musela Primu opustit, když do ní nastoupil nynější generální ředitel Marek Singer. Prima, ať se snažila sebevíc, byla vždycky spíš ta druhá liga. Ne proto, že by nemohla Nově konkurovat, ale že tam vždycky byli lidi, co to vzdávali předem, že to ani nemá cenu zkusit. Ono to taky bylo pohodlnější, prohlásil Zuna.

K TÉMATU: Bývalý moderátor Pavel Zuna opouští internetovou televizi Stream.cz

Na Nově se dřelo, v Primě byl vždycky hlavní klídek. Nechci být nespravedlivý, možná se to změnilo, ale podle mě televizi, která je schopná vysílat zoufalosti typu Volejte věštce, nikdo nemůže vnímat jako jedničku na trhu, dodal někdejší šéf zpravodajství Novy i Primy. Za Zunova vedení se zpravodajství Primy pokusilo přímo konkurovat Televizním novinám na Nově. Zprávy TV Prima přesunuly svůj začátek na 19:30 a první den oslovily rekordních 1,4 milionu diváků. Jenže další dny už sledovanost klesala a Prima se nakonec musela se zprávami vrátit před sedmou hodinu večer.

ČTĚTE TAKÉ: Pavel Zuna končí na Primě, televize po něm chtěla, aby více šetřil

BRAND24

Zuna si také do Primy přivedl celou řadu bývalých reportérů Novy, včetně Jana Tuny, který mu na Primě dělal zástupce šéfredaktora, nebo moderátorky Mirky Čejkové, s níž znovu usedl za moderátorský stůl. Já jsem ji v našem posledním společném angažmá na Primě prosadil přes velké pochybnosti vedení, pak jsem se ji snažil všemožně držet, což nebylo vždycky snadné. Pak jsem odešel a někde jsem si přečetl, jak to teď s „kamarádkou Jitkou Obzinovou“ budou dělat jinak a líp. Kamarádka Jitka se jí do měsíce zbavila a to je tak všechno, co o Mirce vím, řekl Zuna webu OnaDnes.cz.

Po odchodu z Primy se Zuna s televizním světem rozloučil a podle svých slov momentálně nesměřuje do žádného média. Skončilo i jeho angažmá programového ředitele internetové televize Stream.cz, kam si jej přivedl její zakladatel a původní vlastník Miloš Petana. Všechno je to o nějaké nabídce. Já sám se nikam vnucovat nemůžu, nechci a nebudu. Na druhou stranu, když třeba v televizi vidím, jak blbě zpracují nějaké téma, které mě ohromně zajímá, tak si říkám, že bych tam zas rád na chvíli byl a ukázal jim to, přiznal Zuna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).