Hlavní navigace

Zynga přichází o privilegia na Facebooku

30. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zynga – www.zynga.com – dlouhodobě využívala velmi úzkého partnerství s Facebookem, zejména co se integrace s aplikační platformou týče, ale také co se inzerce či placení prostřednictvím Facebooku týče. Inside Social Games ale upozorňuje, že ve firemních dokumentech Zyngy je informace o tom, že k březnu 2013 Zynga bude na Facebooku fungovat v rámci klasických podmínek, které mají všechny ostatní podobné firmy. V praxi to znamená, že Zynga přijde o výhody týkající se placení prostřednictvím…

Zynga – www.zynga.com – dlouhodobě využívala velmi úzkého partnerství s Facebookem, zejména co se integrace s aplikační platformou týče, ale také co se inzerce či placení prostřednictvím Facebooku týče. Inside Social Games ale upozorňuje, že ve firemních dokumentech Zyngy je informace o tom, že k březnu 2013 Zynga bude na Facebooku fungovat v rámci klasických podmínek, které mají všechny ostatní podobné firmy. V praxi to znamená, že Zynga přijde o výhody týkající se placení prostřednictvím Facebooku i v inzerci. Facebook také přestane garantovat určitou míru růst v mobilním i webovém prostředí (garanci poskytoval výměnou za investice Zyngy do aplikací na Facebooku).

Zynga, na druhou stranu, může snáze a bez omezení provozovat své hry na vlastním webu, protože končí i další část dohody – tedy to, že hry od Zyngy budou nejprve na Facebooku a teprve poté je bude možné zpřístupnit jinde.

Zdroj: Agreeing to see other people — Zynga.com ending Facebook payments, ads in March

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).