Hlavní navigace

3D televizory a Blu-ray přehrávače budou ze Slovenska

12. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 4. 2010

Slovenská veřejnoprávní televize v sobotu ve svých večerních Správách STV uvedla, že si tamní trh vybrali tři výrobci elektroniky 3D televizorů a 3D přehrávačů. Samsung v Galantě je nejdále a již výrobu televizorů 3D zahájil. Ondřej Lukáč z této firmy v reportáži uvedl, že tyto televizory začínají expedovat a během čtrnácti dnů se již mají dostat na prodejny velkých prodejců.

PŘIHLASTE SE: Kulatý stůl o digitalizaci: Televizory nové generace – od HDTV k internetu a 3D

Panasonic v Krompachu začíná vyrábět 3D přehrávače Blu-ray, které se budou dodávat na celý evropský trh. Uvedl to zástupce Panasonic Slovakia Svetozár Prokeš. Firma Sony, která je největším výrobcem televizorů v Evropě, předpokládá, že zahájí v brzké době na Slovensku také výrobu 3D televizorů, a to v Nitře, řekla Helena Windisch, zástupkyně této firmy.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Novinky výrobců elektroniky pro rok 2010

3D televizory umí mimo jiné převést jakýkoliv vysílaný, nebo přehrávaný program ve 2D na 3D. Výrobci očekávají velkou poptávku po těchto zařízeních. V reportáži bylo uvedeno, že kina již zaznamenala značnou návštěvnost právě u filmů vyrobených ve 3D, a počítají se stejnou odezvou diváků a tím i kupujících u 3D televizorů, přehrávačů i her. Na tento překotný vývoj zareagovali také již výrobci zmíněných počítačových her. Jeden prodejce si posteskl, že je škoda, že Blu-ray titulů vyrobených ve 3D se tento rok bude na Slovensku nabízet pouze asi deset.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).