Hlavní navigace

Street View: 5. května začne Google fotit v ulicích Prahy

4. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google dnes oficiálně oznámil to, o čem jsme vás informovali již před měsícem. Od zítřka (5. května 2009) bude v ulicích Prahy k vidění auto se speciální kamerou pořizující podklady pro službu Street View fungující jako doplněk ke Google Maps, jejichž česká verze přišla na podzim roku 2007. Praha tak bude další metropolí, kde Google nabídne uživatelům Internetu virtuální procházky pomocí služby Street View. Stane se tak ještě během roku 2009. Focení má trvat dva až tři měsíce, pak se fotky musí…

Google dnes oficiálně oznámil to, o čem jsme vás informovali již před měsícem. Od zítřka (5. května 2009) bude v ulicích Prahy k vidění auto se speciální kamerou pořizující podklady pro službu Street View fungující jako doplněk ke Google Maps, jejichž česká verze přišla na podzim roku 2007. Praha tak bude další metropolí, kde Google nabídne uživatelům Internetu virtuální procházky pomocí služby Street View. Stane se tak ještě během roku 2009. Focení má trvat dva až tři měsíce, pak se fotky musí zpracovat.

Plánované pokrytí našeho hlavního města bude velkým přínosem nejen pro turisty, ale i pro všechny Pražany, kteří se Street View nemusí obávat. Standardně totiž rozmazáváme všechny obličeje i poznávací značky aut. Navíc, každý uživatel může požádat o odstranění konkrétních záběrů sebe nebo svého domu, říká Jaroslav Bengl, produktový manažer z Google Zurich. Právě otázka ochrany soukromí je horkým tématem ve většině zemí, kam zatím Google zavítal. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).