Hlavní navigace

Abonentů O2TV přibývá, ale uživatelé nacházejí mouchy na nové platformě

16. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ke konci prvního kvartálu měla IPTV služba O2TV více než 160 tisíc abonentů. Růst podpořil přechod na novou platformu, ale někteří uživatelé upozorňují na určité vady na kráse.

Počet abonentů největší české IPTV služby O2TV v březnu překonal hranici 160 tisíc. Za první kvartál roku 2014 se tak jejich počet zvýšil o čtyři tisíce. Téměř dvě třetiny abonentů prý tvoří lidé ve věku od 20 do 50 let. Necelá třetina jich pochází ze středočeského regionu. Telefónica, která službu provozuje, vůbec poprvé zveřejnila statistiky sledovanosti.

V březnu se uživatelé O2TV nejvíce dívali na televizi Nova. Na druhém místě skončil první program České televize. Třetí místo obsadila se svým hlavním kanálem Prima. Čtvrtá příčka patří souhrnně dokumentárním kanálům. První pětku uzavírají filmové kanály. Slovenské televizní stanice souhrnně skončily až na šestém místě.


Zdroj: Telefónica

Kliknutím na graf si jej můžete zvětšit.

Zejména v posledních devíti měsících se O2TV daří nabírat nové abonenty o poznání lépe než v předchozích letech. Službě zjevně prospěl přechod na novou platformu, nasazení nových funkcí a s tím spojená masivní reklamní kampaň. Ne všichni zákazníci si ale novou verzi O2TV pochvalují. Aktuálním problémem jsou například špatné časy vysílání pořadů v programovém průvodci. Dosud totiž nedošlo k přepnutí na letní čas.

KL24

Některým nespokojeným uživatelům vadí také poměrně dlouhá odezva služby na příkazy uživatele. Reakce na každé stisknutí tlačítka na dálkovém ovladači si žádá až cca pět sekund. To zdržuje navigaci. Kritické hlasy také zaznívají na „přetáčení“ on-demand obsahu včetně nahrávek a archivu, kdy zejména přehrávání vzad je velmi nepřesné.

Doplnění (17. dubna 2014) v 18:40: Telefónica v reakci na předchozí odstavce uvedla, že problém s neposunutým časem na ten letní lze vyřešit restartem set-top-boxu. Problém s delší odezvou prý mohou mít původní set-top-boxy. S nasazením nové platformy operátor zařadil do nabídky nové modely. Zájemci si mohou nový set-top-box zakoupit od operátora na splátky, které budou hradit s pravidelným měsíčním vyúčtováním.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).