Hlavní navigace

Adobe optimalizuje Flash pro přehrávání videa na netboocích

9. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Flash je u některých uživatelů dosti nepopulárním prvkem na webových stránkách. Pomineme-li fakt, že obvykle slouží pro zobrazování reklamy, řadě uživatelů vadí jeho vytěžování systémových prostředků, které se v některých případech může negativně projevit na celkovém výkonu. Zejména při rozmachu netbooků, které nedisponují zase až tak luxusním výkonem, se Flash ukazuje jako potenciální problém. Adobe si to evidentně uvědomuje a proto speciálně pro netbooky chystá optimalizaci technologie Flash,…

Flash je u některých uživatelů dosti nepopulárním prvkem na webových stránkách. Pomineme-li fakt, že obvykle slouží pro zobrazování reklamy, řadě uživatelů vadí jeho vytěžování systémových prostředků, které se v některých případech může negativně projevit na celkovém výkonu. Zejména při rozmachu netbooků, které nedisponují zase až tak luxusním výkonem, se Flash ukazuje jako potenciální problém. Adobe si to evidentně uvědomuje a proto speciálně pro netbooky chystá optimalizaci technologie Flash, hlavně pro pohodlnější přehrávání videa na webu.

Optimalizace se má týkat obecně přenosných počítačů s akcelerátorem Broadcom Crystal HD, který už v současných modelech nasazuje Acer nebo Hewlett-Packard. Adobe chystá i spolupráci se společností nVidia na optimalizaci Flashe pro grafické procesory z její stáje. Adobe si od spolupráce slibuje uživatelský prožitek z HD videa (samozřejmě ve Flash Playeru) i na netboocích. Uvidíme, jestli se to povede. Plody této snahy mají přijít v první polovině roku 2010. (ZDNet UK)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).