Hlavní navigace

Aféra s dopisem ČT je dílem firmy, která už zklamala na Slovensku

11. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
11. 8. 2008

Výstražný dopis České televize, který rozesílala advokátní kancelář právníka Dalibora Kalcsa na adresy živnostníků, o nichž se mylně domnívala, že podnikají v oboru výroby, prodeje nebo oprav televizních přijímačů, odcházel na adresy podnikatelů, které zjistila společnost BSP Lawyer Partners. Ta zajišťovala vymáhání poplatků pro ČT již v roce 2005 a televize se s ní na základě špatných zkušeností brzy rozešla.

EXLUZIVNĚ na webu Podnikatel.cz: Poplatkový skandál ČT a nové skutečnosti. Stojí za vším propojení mezi Kalcsem a vyhledávací agenturou?

Zapojení BSP Lawyer Partners do současné aféry zjistit server Podnikatel.cz. Podle něj působí tato společnost jako vyhledávací agentura pro advokátní kancelář Dalibora Kalcsa. Zprostředkovaně tedy pracuje pro ČT, pro niž stejnou zakázku jako Kalcso získala před třemi lety bez výběrového řízení. Po špatné zkušenosti s ní pak ČT vypsala na tuto zakázku výběrové řízení, které vyhrál advokát Dalibor Kalcso.

WT100

BSP Lawyer Partners nechybovala pouze v České republice. Skandál vyvolala i její práce na vymáhání koncesionářských poplatků pro Slovenský rozhlas. Od něj v roce 2005 odkoupila pohledávky v podobě nezaplacených rozhlasových poplatků a potom je nevybíravým způsobem vymáhala často na údajných neplatičích.

Podle dnešní MF Dnes vymáhá ČT omylem poplatky i z výtvarníka Pavla Koutského, který pro veřejnoprávní televizi vytvořil spoty proti neplatičům poplatků.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).