Hlavní navigace

Aktuální statistiky o rozšíření vysokorychlostního internetu v zemích OECD

14. 4. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Ministerstvo informatiky obdrželo tento týden aktuální statistiky o rozšíření vysokorychlostního internetu v zemích OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj). Vůbec poprvé jsou do statistik započítány i WiFi přípojky. Díky tomu si Česko polepšilo o několik příček. Češi totiž vyjma připojení prostřednictvím ADSL a kabelové televize rádi využívají i bezdrátové WiFi připojení. V celkovém pořadí podle penetrace vysokorychlostního Internetu (počtu vysokorychlostních přípojek na 100…

Ministerstvo informatiky obdrželo tento týden aktuální statistiky o rozšíření vysokorychlostního internetu v zemích OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj). Vůbec poprvé jsou do statistik započítány i WiFi přípojky. Díky tomu si Česko polepšilo o několik příček. Češi totiž vyjma připojení prostřednictvím ADSL a kabelové televize rádi využívají i bezdrátové WiFi připojení. V celkovém pořadí podle penetrace vysokorychlostního Internetu (počtu vysokorychlostních přípojek na 100 obyvatel) se Česká republika s penetrací 6,4 umístila těsně za Irskem (6,7), před Řeckem (1,4), Maďarskem (6,3), Polskem (2,4) i Slovenskem (2,5). Nejlépe dopadly Island (26,7), Jižní Korea (25,4) a Nizozemí (25,3). (Tisková zpráva)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).