Hlavní navigace

Allegro prodalo NetDirect. Přebírá ho poradenské BDO Advisory

26. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vývojáři e-shopových systémů přecházejí do nové stáje. Výši transakce ani jedna ze stran nechce komentovat.

Ostravská firma po necelých třinácti letech fungování posbírala přes dva tisíce klientů, jejichž celkový obrat se vyšplhal na přibližně osm miliard korun. Poslední tři roky fungovala v rámci skupiny Allegro. 

Nový majitel stoprocentního podílu je firma BDO Advisory, která spadá pod nadnárodní poradenskou a auditorskou síť BDO. „Díky novému partnerovi získáváme nové možnosti rozvoje v rámci tuzemského a evropského trhu,“ komentuje transakci marketingový a obchodní ředitel NetDirectu Marek Krška v tiskové zprávě. 

Firma momentálně dokončuje novou platformu, kterou by ráda spustila během dubna. S ní by ráda prorazila na zahraniční trhy. K expanzi má pomoci i nový investor. "Vývoj nové platformy trval kolem dvou let. Investovali jsme do něj řádově miliony korun,“ vysvětlil Krška. Spolupracovali přitom s agenturou H1, která dostala na starost nový systém administrace. 

Šablonové e-shopy jsou na vzestupu. A všímají si toho i investoři. NetDirect už proto před třemi lety koupilo Allegro a v konkurenčním Shoptetu také na podzim posílil svůj vliv Ondřej Tomek, který už v něm drží 70 procent. Firma má odhadovanou hodnotu kolem tří milionů dolarů.

BRAND24

Velikost trhu, na kterém operuje NetDirect, je v současnosti odhadována na 1,2 miliardy korun ročně. Během posledních tří let ale podle informací NetDirectu vyrostl o patnáct procent. 

Podle analýzy Shoptetu využívá jejich a jim podobné služby už 56 procent tuzemských obchodů. Zhruba 38 procent e-shopů si postavili obchodníci na open source a asi 6 procent jich vzniklo na míru. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).