Hlavní navigace

Altron vstupuje do cloudového startupu. Bere polovinu v BrandCloudu

17. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cloud pro firemní klienty. Altron nekomplikoval rozšiřování portfolia a místo budování divize si ji v podstatě koupil.

Po třech letech fungování přichází do startupu Karla Drašnara a Aleše Najbrta investor, který si za tři miliony pořídil polovinu společnosti. Firma, kterou oba kreativci zakládali, měla fungovat jako služba pro správu marketingových manuálů, šablon a dalších podkladů. Nakonec se ale specializace rozplynula a z BrandCloudu se stal univerzální cloud.  

Kromě standardních funkcí se BrandCloud chlubí především verzováním, sdílením bez ohledu na geografické hranice, osmi jazykovými mutacemi a snadným vyhledáváním díky označení metadat dokumentů. Data zákazníků jsou pak uložena ve vysoce dostupné a bezpečné infrastruktuře v Česku.

Oba zakladatelé si nechali po čtvrtině a Altron se díky padesátiprocentnímu podílu dostane k vývoji nových funkcí a verzí. Firmy chystají propojení vývojářských týmů. "Těšíme se na vytváření dalších inovací v prostředí, kde samotný soubor nebo složka nestačí pro každodenní přístup k zásadním firemním informacím,“ tvrdí zakladatelé BrandCloudu v tiskové zprávě.

UX DAy - tip 2

"Investice zapadá do naší strategie inteligentních IT služeb pro firemní zákazníky. Cloudové řešení BrandCloud budeme rozvíjet a nabízet v rámci našeho portfolia již od března letošního roku,“ tvrdí šéf Altronu Zbyněk Juřena.

Investice a propojení obou firem přinese výhody i BrandCloudu. Dostane se totiž k zákazníkům i v zemích, ve kterých působí Altron. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).