Hlavní navigace

Alza a Aerofilms provozovaly nevědomě své videoslužby bez registrace u RRTV

28. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Alza provozuje video na vyžádání oficiálně od 1. června loňského roku, Aerofilms dokonce od 30. srpna 2012. Za filmy v obou službách se platí jednotlivě.

Společnost Alza.cz, provozovatel pravděpodobně nejznámějšího řetězce s počítačovými komponentami i domácí elektronikou, a firma Aerofilms provozovaly pravděpodobně nevědomě své on-line videopůjčovny bez souhlasu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ukazuje na to aktuální zápis regulátora, v němž získaly obě firmy dodatečnou registraci od RRTV. V případě Alzy jde o službu dostupnou na adrese http://media.alza.cz, v případě Aeorifilms o Aerovod, tedy nabídku dostupnou na www.aerovod.cz.

MMF24

Z ARCHIVU: Na satelitu Astra začalo fungovat video na vyžádání dostupné skrze HbbTV

Alza provozuje video na vyžádání oficiálně od 1. června loňského roku, Aerofilms dokonce od 30. srpna 2012. První ze zmiňovaných firem nabízí aplikaci pro mobilní zařízení s operačními systémy Android, iOS a Windows Phone. Alza dává uživatelům i jednoduchý návod, jak si lze filmy i přes absenci vlastního widgetu přehrát v televizoru, a to prostřednictvím HDMI kabelu. Katalog filmů, které jsou dostupné prostřednictvím Aerovodu, lze najít na adrese http://www.aerovod.cz/katalog/.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).