Hlavní navigace

Amazon odepsal 169 milionů dolarů - investici do LivingSocial

26. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Amazon oznámil finanční výsledky za třetí kvartál, které nebyly obzvlášť příznivé. Zajímavé na nich je ale i například to, že Amazon odepsal 169 milionů dolarů v podobě investice do LivingSocial, tedy jednoho z nejslibnějších serverů pro hromadné/slevové nakupování. A také jednoho z největších soupeřů jedničky v této oblasti, Grouponu. Amazon do LivingSocial investoval 175 milionů dolarů zhruba před dvěma roky. LivingSocial.com používá (podle Compete.com) zhruba 7.5 milionu uživatelů (z USA) ,…

Amazon oznámil finanční výsledky za třetí kvartál, které nebyly obzvlášť příznivé. Zajímavé na nich je ale i například to, že Amazon odepsal 169 milionů dolarů v podobě investice do LivingSocial, tedy jednoho z nejslibnějších serverů pro hromadné/slevové nakupování. A také jednoho z největších soupeřů jedničky v této oblasti, Grouponu. Amazon do LivingSocial investoval 175 milionů dolarů zhruba před dvěma roky. LivingSocial.com používá (podle Compete.com) zhruba 7.5 milionu uživatelů (z USA) , Groupon.com skoro 13 milionů uživatelů.

Amazonu stouply prodeje (meziročně o 27 %, na 13.81 miliardy dolarů) ale zároveň hlásí ztrátu ve výši 274 milion dolarů, první čtvrtletní ztrátu za poslední čtyři roky. V tom samém období v loňském roce vykazoval Amazon zisk 63 milionů dolarů. Ve finančních výsledcích se Amazon neopomněl zmínit o tom, že Kindle Fire má lepší technické parametry než iPad Mini.

Zdroj: Amazon.com Announces Third Quarter Sales up 27% to $13.81 Billion

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).