Hlavní navigace

Amazon začal prodávat Dash Buttons, tlačítka na objednání zboží

30. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Amazon.com
Toaletní papír, ubrousky, prací prášek. Malé plastové tlačítko má usnadnit dokupování věcí, které v domácnosti často dojdou.

Dash Button je malé plastové zařízení, které přilepíte na pračku, na zeď nebo na skříňku v kuchyni, a připojíte je k domácí wifi. Každé je určeno pro specifickou značku zboží a prostřednictvím mobilní aplikace můžete nastavit, který výrobek (a jaké množství) má reprezentovat. Může to být lahev vody, prací prášek, kojenecká výživa nebo třeba toaletní papír.

Jakmile pak dotyčná věc ve vaší domácnosti začne docházet, stisknete tlačítko a automaticky zboží v Amazonu objednáte. Na mobil vám přijde jen rychlé upozornění, a pokud je odklepnete, je objednávka odeslána.

Amazon teď začal tlačítka, která poprvé ohlásil na konci března, prodávat po 4,99 USD za kus, zatím ale pouze předplatitelům jeho prémiové služby Amazon Prime. Momentálně jich nabízí celkem osmnáct pro osmnáct vyvolených značek, ale o zájemce z řad firem určitě nebude mít nouzi. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).