Hlavní navigace

Americký portál Yahoo zkouší Open ID

11. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Americký portál Yahoo testuje možnost nasazení a použití Open ID, což je otevřený autentifikační systém, který umožňuje používat jednotné přihlašovací údaje pro všechny weby a služby, které tento systém podporují. Velcí internetoví hráči zatím používají vlastní autentifikační systémy. Yahoo má své Yahoo ID, Google má Google Accounts a Microsoft provozuje Windows Live ID navazující na starší MSN Passport. Pokud by některý z nich začal využívat Open ID, byl by to pro tento otevřený systém výrazný…

Americký portál Yahoo testuje možnost nasazení a použití Open ID, což je otevřený autentifikační systém, který umožňuje používat jednotné přihlašovací údaje pro všechny weby a služby, které tento systém podporují. Velcí internetoví hráči zatím používají vlastní autentifikační systémy. Yahoo má své Yahoo ID, Google má Google Accounts a Microsoft provozuje Windows Live ID navazující na starší MSN Passport. Pokud by některý z nich začal využívat Open ID, byl by to pro tento otevřený systém výrazný skok kupředu. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).