Hlavní navigace

Amsterdam má metropolitní WiFi

2. 9. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Amsterdam bude během tří měsíců kompletně pokrytý signálem WiFi, plánuje společnost HotSpot Amsterdam. Vystačit by k tomu mělo zhruba čtyřicet až šedesát přístupových bodů. Do vybudování sítě společnost investuje 200.000 eur, tedy asi šest a půl milionu korun. Ceny má HotSpot Amsterdam nastavené nižší než dominantní operátor KPN. Za necelých pět eur můžete být online celý den, u KPN jen hodinu. Měsíc na WiFi v Amsterdamu vyjde na 12,95 eura, kdežto u KPN to je 30 eur. Co na to český Airnyx? Hmm…

Amsterdam bude během tří měsíců kompletně pokrytý signálem WiFi, plánuje společnost HotSpot Amsterdam. Vystačit by k tomu mělo zhruba čtyřicet až šedesát přístupových bodů. Do vybudování sítě společnost investuje 200.000 eur, tedy asi šest a půl milionu korun. Ceny má HotSpot Amsterdam nastavené nižší než dominantní operátor KPN. Za necelých pět eur můžete být online celý den, u KPN jen hodinu. Měsíc na WiFi v Amsterdamu vyjde na 12,95 eura, kdežto u KPN to je 30 eur. Co na to český Airnyx? Hmm, já vím, Praha není placatá. (WorldChanging, Stratégie)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).