Hlavní navigace

Analogová ČT 2 na Cukráku a Kleti skončí 10. září

5. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
5. 6. 2008

Česká televize už zná pracovní termíny vypínání analogového vysílání programu ČT 2 na hlavních vysílačích a spouštění svého samostatného digitálního vysílání, ke kterému by mělo dojít ještě do konce letošního roku. Po Plzeňsku, kde ČT zahájí digitální vysílání 8. července, přijdou jako další na řadu středočeský vysílač Cukrák a jihočeská Kleť. Na obou ČT zahájí digitální vysílání 10. září a ke stejnému dni na nich ukončí analogové vysílání programu ČT 2.

K 30. září plánuje ČT ukončení svého digitálního vysílání v přechodném multiplexu A v Brně, a 16. října přejde se svými digitálními programy do vlastního multiplexu na severočeské Bukové hoře (v multiplexu A zde zůstane pouze televize Nova a přibudou nové komerční stanice) a vypne na ní analogové vysílání ČT 2. Bez vypnutí analogového signálu druhého programu proběhne 14. listopadu start digitálního vysílání ČT na sušickém vysílači Svatobor.

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

Tím bychom splnili harmonogram, jak nám ho stanovuje Technický plán přechodu (TPP). V listopadu zlikvidujeme ono zpoždění, které jsme nabrali začátkem tohoto roku a které teď podle mých propočtů představuje asi tři měsíce, prohlásil na dnešní tiskové konferenci v sídle Krajského úřadu v Plzni Pavel Hanuš, vedoucí projektu digitalizace ČT.

Avizované termíny spouštění digitálního a vypínání analogového vysílání ČT slíbili dodržet všichni tři finalisté výběrového řízení na technického operátora veřejnoprávního multiplexu. Jméno vítěze by měla ČT znát již v průběhu příštího týdne, oficiálně pak 30. června. Radě ČT jej generální ředitel Jiří Janeček sdělí 8. července.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).