Hlavní navigace

Android Market poskytuje více než 50 000 aplikací, většinu zdarma

28. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Android Market překonal hranici padesáti tisíc dostupných aplikací pro mobilní telefony vybavené platformou Android, za níž stojí Google. Počet dostupných programů strmě roste. Jen za březen jich přibylo zhruba devět tisíc. I tak se ale Android Market stále dívá na záda zaběhnutějšímu AppStore. Ten obsahuje zhruba 200 000 aplikací pro iPhone. Android Market se ale i při poměrně rychlém růstu počtu dostupných aplikací může pochlubit faktem, že skoro 60 procent z nich je poskytováno zdarma. V…

Android Market překonal hranici padesáti tisíc dostupných aplikací pro mobilní telefony vybavené platformou Android, za níž stojí Google. Počet dostupných programů strmě roste. Jen za březen jich přibylo zhruba devět tisíc. I tak se ale Android Market stále dívá na záda zaběhnutějšímu AppStore. Ten obsahuje zhruba 200 000 aplikací pro iPhone. Android Market se ale i při poměrně rychlém růstu počtu dostupných aplikací může pochlubit faktem, že skoro 60 procent z nich je poskytováno zdarma. V případě AppStore jde zhruba jen o 25 procent. (GSMArena)

Na našem trhu se prodává hned několik zařízení se systémem Android. Uživatele však trápí nevole výrobců se zpřístupňováním nových verzí do stávajících zařízení. Tématu se podrobněji věnuje článek Android 2.2 se už testuje a možná vyřeší nezájem HTC a dalších z našeho sesterského serveru Root.cz. Komunikátor Nexus One nedávno začal prodávat britský Vodafone, ale jeho český bratříček se k tomuto kroku nechystá.

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).