Hlavní navigace

Aplikace AVG pro Windows Phone šmíruje uživatele

9. 9. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

AVG Mobiliation for Windows Phone 7 sleduje své uživatelů pomocí GPS (skrz GeoCoordinateWatcher) a posílá „domů“ identifikátor zařízení i mailovou adresu uživatele. http://codepaste.net/xkgdt6 – Unbelievable! WP7 „AVG Anti-virus“ is actually spyware! It uses Geo Location to track users from app startup! (@JustinAngel včera)

AVG Mobiliation for Windows Phone 7 sleduje své uživatelů pomocí GPS (skrz GeoCoordinate­Watcher) a posílá „domů“ identifikátor zařízení i mailovou adresu uživatele.

 – Unbelievable! WP7 „AVG Anti-virus“ is actually spyware! It uses Geo Location to track users from app startup! ( vče­ra)

Podle Justina Angela je AVG aplikace pro WP7 hlavně „scareware“ – detekovat nemá co, takže většinu času se pouze věnuje tomu, že zobrazuje inzeráty, snažící se uživatele přesvědčit ke koupi Pro verze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).