Hlavní navigace

HBO Max se mění na Max. Je dražší, ale s dvojnásobkem obsahu, přibyl sport

20. 5. 2024
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: HBO Europe
Odpovídáme na hlavní otázky ke spuštění streamovací aplikace Max na českém trhu. Jaká je nabídka, ceník a jak vlastně proběhne přechod z HBO Max na Max?

Od úterý 21. května skončí dosavadní podoba streamovací aplikace HBO Max. V České republice a na dalších evropských trzích se změní na nový produkt se zkráceným názvem Max. 

Přihlašovací údaje zůstanou stejné. Na většině zařízení by se dokonce měla aplikace sama změnit, aby uživatelé měli přechod co nejjednodušší. Aplikace bude v češtině, obsah také (buď s titulky, nebo s dabingem).

Co se dozvíte v článku
  1. Čím se liší Max od HBO Max
  2. Cena předplatného
  3. Kvalita zvuku a obrazu
  4. Zobrazování reklam v Maxu
  5. Přechod z HBO Max na Max
  6. Podporovaná zařízení

Čím se liší Max od HBO Max

To, co jste si oblíbili, z aplikace nemizí. Stejně jako předchozí verze i nový Max nabízí pořady HBO, filmy a seriály od Warner Bros. (například Harryho Pottera) nebo animáky z Cartoon Network. 

Přidává k nim ale sportovní přenosy z Eurosportu, dokumenty z Discovery, reality show z TLC nebo kutilské pořady z HGTV. Bez ohledu na vybrané předplatné všichni uvidí od 26. července do 11. srpna veškerý obsah z letní olympiády v Paříži.

Celkové množství obsahu bude podle prohlášení firmy více než dvojnásobné oproti tomu, jaké je v současnosti k dispozici na HBO Max. 

Jednou z velkých premiér bude Duna: Část druhá (21. května), postupně dorazí druhá série Rodu draka (17. června), seriál Tučňák ze světa superhrdiny Batmana (podzim), seriál Duna: Proroctví (podzim) a další.

Po technické stránce se aplikace snažila vylepšit doporučování obsahu na míru, vyhledávání, celkový výkon a uživatelské prostředí. Profily dětí i dospělých je možné zamykat zadáním PIN.

Česká verze prostředí aplikace Max

Česká verze prostředí aplikace Max. Nabídka je rozdělena do čtyř základních sekcí: Filmy, Seriály, HBO a Sport.

Autor: HBO Europe

Cena předplatného

Pro český trh jsou dvě varianty předplatného:

  • Standard (219 Kč/měsíc nebo 2190 Kč/rok) – dvě zařízení současně, stažení 30 epizod nebo filmů pro sledování offline,
  • Premium (299 Kč/měsíc nebo 2990 Kč/rok) – čtyři zařízení současně, stažení 100 epizod nebo filmů pro sledování offline.

K oběma variantám si můžete připlatit doplněk Sport za 70 Kč/měsíc. Ten odemyká živé vysílání a videoarchiv stanic Eurosport 1 a Eurosport 2. Sledování sportovního obsahu je bez ohledu na verzi předplatného omezeno na dvě zařízení současně.

Pokud si nyní platíte HBO Max přímo (například na webu nebo přes obchod s aplikacemi), po spuštění Maxu vám zůstane současná cena předplatného HBO Max, a to alespoň na 60 dní. K prvnímu datu obnovení předplatného po 23. červenci 2024 (včetně) se cena změní na cenu předplatného Standard platnou v danou chvíli.

Jinými slovy, všichni současní uživatelé HBO Max budou převedeni na předplatné Standard. Možnosti přechodu na vyšší předplatné se liší podle toho, jestli si HBO Max platíte přímo, nebo přes operátora (viz dále).

Předplatné můžete objednat na oficiálním webu a přes aplikační obchody od 21. května. Čeští operátoři zároveň Max nabízejí jako součást různých balíčků a tarifů, takže je možné přístup do aplikace objednat i přes ně. Cena se pak může lišit podle poskytovatele. 

Takto zákazníky informovali vybraní operátoři:

  • O2 TV – Cena za balíček Kino a O2 TV tarify s přístupem do HBO Max se s přechodem na Max nemění. Více na stránkách operátora
  • Magenta TV – Cena balíčků HBO Základ a HBO Komplet a tarifu Magenta TV XL se nezmění. Cena samotné služby Max bude upravena na 199 Kč měsíčně. Všichni stávající zákazníci HBO Max budou převedeni do varianty Max Standard. Více na stránkách operátora
  • Vodafone TV – Ve službě Max budete mít aktivní variantu Standard. Změna na vyšší tarif nebo dokoupení sportovního balíčku přes Vodafone TV nebude možná. Více na stránkách operátora
  • Skylink –- Cena zůstane stejná. Zákazníci Skylinku mají k dispozici verzi Standard a není možné si předplatit jinou variantu. Pokud chtějí balíček Sport, mohou si ho koupit v aplikaci Max a účtovat ho bude přímo provozovatel aplikace. Více na stránkách operátora (PDF)
  • SledováníTV – Cena zůstane stejná jako dosud, avšak dostupný bude jenom tarif Standard. Doplněk Sport si musíte koupit přímo v aplikaci.
Sekce s obsahem uloženým k pozdějšímu sledování bez internetového připojení

Sekce s obsahem uloženým k pozdějšímu sledování bez internetového připojení

Autor: HBO Europe

Kvalita zvuku a obrazu

Předplatitelé tarifu Standard mohou obsah sledovat maximálně v rozlišení Full HD (1920×1080). Prémiový tarif odemyká nejvyšší kvalitu obrazu a zvuku (4K UHD a Dolby Atmos), dostupnost ale závisí na konkrétním pořadu. 

Zobrazování reklam v Maxu

Předplatitelé tarifů Standard nebo Premium si mohou pořady přehrávat bez toho, aby je přerušovaly reklamní bloky.

V západní Evropě a v Polsku obsahuje Max ještě jeden tarif. Jde o nejlevnější předplatné vykoupené tím, že je při přehrávání seriálů a filmů nutné sledovat také určitý objem reklamy. Tato nabídka ale v České republice v první fázi nebude. 

Živé vysílání, například z olympiády, však obsahuje reklamy bez ohledu na to, jaké máte předplatné. V jednotlivých pořadech může být sponzoring a product placement.

Přechod z HBO Max na Max

Pokud teď používáte HBO Max, automaticky se do Maxu přenesou vaše uživatelské profily, historie sledování i nastavení. Aplikace Max ovšem nepodporuje profilové obrázky na míru. Budete si také muset znovu stáhnout uložené seriály a filmy. 

Jestliže si platíte HBO Max přes svého operátora, dostanete instrukce k přechodu přímo od něj. Někde se aplikace změní 21. května sama, například u Vodafonu, někde si ji budete muset stáhnout a nainstalovat ručně. Pořád ale platí, že přihlašovací údaje zůstanou stejné.

V případě, že zkusíte 21. května spustit aplikaci HBO Max, sama vás vybídne, že je potřeba aktualizovat na Max. Na většině moderních platforem by se ale měla aktualizovat sama.

Sekce HBO v aplikaci Max

Sekce HBO v aplikaci Max

Autor: HBO Europe

Podporovaná zařízení

Max funguje na telefonu, tabletu, chytrém televizoru, streamovacím zařízení, set-top boxu i herní konzoli. Sledovat ho můžete také v běžném internetovém prohlížeči na svém počítači na webu Max.com.

MMF24

Apple iPhone musí mít alespoň iOS 14, zařízení se systémem Android alespoň verzi 5.1. Z chytrých televizorů jsou podporované značky Samsung (vyrobené po roce 2016), LG (webOS 3.5 a novější), televizory se systémem Android TV / Google TV, Apple TV 4K nebo Apple TV HD s tvOS 14 a novějším. 

Max funguje na herních konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5, případně Xbox One a Xbox Series X/S. Pokud není zařízení podporované přímo, dá se využít ještě funkce AirPlay nebo Chromecast.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).