Hlavní navigace

App Inventor pro Android

12. 7. 2010
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google nabídne utilitu pro snadné vytváření mobilních aplikací pro operační systém Android. App Inventor by měl být uživatelům dostupný během několika týdnů, již nyní najdete první informace na jeho webu. Tvorba aplikací vychází z programovacího jazyka Scratch, který se používá pro výuku programování a je velmi graficky názorný, podle Google to má být značná výhoda pro jednoduchost tvorby aplikací, které se doslova naklikají myší. Podobné utility v minulosti vznikly pro iPhone, jejich tvůrcem…

Google nabídne utilitu pro snadné vytváření mobilních aplikací pro operační systém Android. App Inventor by měl být uživatelům dostupný během několika týdnů, již nyní najdete první informace na jeho webu. Tvorba aplikací vychází z programovacího jazyka Scratch, který se používá pro výuku programování a je velmi graficky názorný, podle Google to má být značná výhoda pro jednoduchost tvorby aplikací, které se doslova naklikají myší. Podobné utility v minulosti vznikly pro iPhone, jejich tvůrcem ale nebyl Apple, jde o aplikace třetích stran.

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).